FOTO Unde mănâncă vedetele în Bucureşti?

Arată incredibil de fiecare dată şi sunt adeptele unui stil de viaţă sănătos. Dar unde aleg să mănânce în oraş, fără să-şi pună în pericol silueta, ori pentru un ospăţ cu prietenii?

V-aţi întrebat vreodată unde obişnuiesc să ia prânzul ori cina vedete precum Andreea Esca, Laura Cosoi ori Mihaela Rădulescu? Ei bine, foodstory.ro le-a luat la întrebări şi a aflat ce locuri frecventează.

Cu un soţ de origine franceză, nu e greu să ghiceşti preferinţele culinare ale Andreei Esca. Şi, la fel ca atunci când se află în vacanţă în Franţa, la socrii, Andreea preferă restaurantele intime. „Îmi plac tot felul de locuri drăguţe, cum ar fi Rue du Pain, micuţe, dar cu foarte multă personalitate şi unde au mâncăruri foarte bune“.

Cu toate acestea, Andreea are şi o slăbiciune pentru mâncarea japoneză: „Mănânc mult sushi. Am descoperit şi un mic loc în care se mănâncă sushi foarte bun în Bucureşti“, spunea ea mai demult în cadrul unui interviu, referindu-se la Yoshi Sushi & Teppanyaki.

Pentru că vine destul de rar în ţară, Mihaela Rădulescu iese destul de puţin în oraş să ia masa. Iar atunci când o face, preferă restaurante precum Diplomat ori Lacrimi şi Sfinţi. „Sincer, nu prea apuc să ies la restaurante în Bucureşti, căci toate vizitele mele pe-aici sunt scurte şi strict despre muncă. Am descoperit o mâncare fină la fostul Club al diplomaţilor şi mi-a plăcut enorm la cârciuma lui Dinescu, în Centrul Vechi. Sunt sigură că au apărut multe restaurante de calitate şi sper să apuc să ajung prin toate“, a spus jurata "Românii au talent" pentru foodstory.ro.

Ai putea crede că Patrizia Paglieri e sătulă şi să gătească, şi să meargă prin restaurante. Şi, e-adevărat, îi vine cam greu să intre într-un local şi să nu fie foarte critică la adresa bucătarilor. Aşa că, cel mai la îndemână, îi este să-şi cheme rudele şi prietenii la Collage, restaurantul din Bucureşti cu care colaborează în prezent şi pe care-l recomandă tuturor celor care iubesc bucătăria italiană autentică.

Totuşi, chiar şi ea are poftă de alte feluri de mâncare, decât cele din ţara ei natală. „Recomand, în primul rând, restaurantul la care gătesc acum: Collage. Atunci când vreau să mănânc mâncare japoneză, merg la Yoshi, iar dacă vreau să mănânc libaneză, merg la Piccolo Mondo, de mai bine de 10 ani”.

Laura Cosoi a trecut prin furcile caudine la „Masterchef“, unde şi-a demonstrat pasiunea pentru gătit, dar de unde a şi învăţat reţete noi – drept dovadă, a scos şi o carte cu reţete proprii.

Totuşi, Laura recunoaşte că nu are mereu timp să stea în bucătărie. „Mănânc în oraş atunci când nu am timp să gătesc şi mai mult decât atât încerc să respect orele potrivite stilului meu de viaţă. Sunt câteva restaurante foarte drăguţe în Bucureşti, dar preferatul meu este Grano. Îmi plac pastele acolo :)", a mărturisit Laura pentru acelaşi website.

Pentru un vegetarian este destul de greu să găseşti un meniu variat, dar chiar şi localurile din Capitală şi-au adaptat oferta pentru a fi şi pe placul unor asemenea clienţi, precum Andreea Raicu.

„Îmi plac restaurantele în care găsesc să mănânc şi altceva decât salate. 🙂 E destul de greu să găseşti restaurante cu meniu care să te facă să te gândeşti la ce să alegi din preparatele vegetariene. Casa di David şi Diplomat sunt restaurantele mele favorite din Bucureşti şi ca mâncare, şi ca atmosferă, şi ca locaţie“.

Nu doar bucătăria „MasterChef“ i-a deschis un nou orizont senzorial, ci şi călătoriile pe care le-a făcut, de-a lungul timpului. De pildă, după o vacanţă îndelungată în Thailanda, unde susţine că a servit cina în cel mai frumos restaurant din toate escapadele sale exotice de până acum, Răzvan Fodor are acum alte pretenţii culinare.

„Mănânc la Taj, când vine vorba de mâncarea indiană, Beirut, Piccolo Mondo pentru cea arăbească, Edessa63, cu meniu turcesc, şi Hong Kong pentru mâncarea chinezească“, spune prezentatorul concursului de la Pro TV „MasterChef“.

De când are propriul restaurant, Iconic Food Wine & Design, femeia de afaceri Camelia Şucu obişnuieşte să ia acolo prânzul ori cina, mai ales că atmosfera e una familiară. Dar sunt şi alte locuri unde se simte ca acasă.

„Restaurante din Bucuresti unde mananc cu placere, in afara de Iconic sunt Cantine de Nicolai, Tapo, Isoletta, Biutiful. Am frecventat si restaurantul cu bucatarie moleculara The Artist si mi-a placut”.

foto: Facebook, foodstory.roINAPOI LA PRIMA PAGINA