Game of Thrones, cele mai exotice locuri în care s-a filmat faimosul serial

Faimoasa serie inspirată de romanele lui George R.R. Martin și produsă de HBO a captivat cu poveştile sale de seducţie, război şi intrigi politice, dar şi cu peisajele sale spectaculoase. Iată cele mai exotice locuri în care a fost filmată.

 Fie că e vorba de zidurile înalte ale castelului Winterfell, fie de palatele de piatră din King’s Landing, de Astapor, portul în care se face negoţ cu sclavi, sau de gheţurile de Dincolo de Zid, cele mai spectaculoase peisaje din serial chiar există şi le găsim în cinci ţări de pe două continente: Irlanda, Islanda, Croaţia, Maroc şi Malta. Dacă în primele două s-au filmat scenele din regatul gheţurilor, în ultimele trei s-au luat cadre pentru scenele din teritoriile exotice, pe care vă invităm să le explorăm împreună.

Croaţia a cunoscut un boom în turism, după ce mai multe sezoane din Game of Thrones au fost filmate aici.

Croaţia

Ori de câte ori acţiunea se petrece în capitala celor 7 Ținuturi din Westeros, King’s Landing, vedem de fapt vechile ziduri şi grădini ale uimitorului Dubrovnik. Dacă în film cetatea croată a reprezentat Debarcaderul Regelui, în trecut
Dubrovnik chiar a fost capitală maritimă, niciodată cucerită, iar zidurile şi alte elemente istorice se integrează perfect în universul Game of Thrones. De pildă, Fortul Lovrijenac a servit pentru a ilustra Turnul Roşu (din al doilea sezon), portul a fost decorul pentru bătălia navală Blackwater, iar în Turnul Minčeta și-a recuperat Daenerys dragonul.

Dubrovnik. Zidurile vechii cetăţi croate a devenit centrul acţiunilor din King’s Landing.

Şi dacă tot vorbim despre dragoni, casa celor aflaţi în slujba reginei Khaleesi este, în realitate, magnificul Palat al lui Dioclețian din oraşul Split. Tot aici se află strada Papalić, unde sclavii din ficţiune au pornit rebeliunea. În apropiere se află Žrnovnica, unde s-a filmat marea luptă din al patrulea sezon şi locul unde servitoarea de încredere a Missandei făcea baie (moara Antoničin). La 15 km de Split, Cetatea Klis, fost bastion de apărare al Dalmaţiei construit în secolul al III-lea, a servit drept decor pentru vizita reginei Khaleesi. Iar la 20 km de Dubrovnik se găseşte parcul dendrologic din Trsteno, folosit pentru a înfăţişa grădina de vară.

Cum ajungi: cu maşina (956 km de la Bucureşti) sau cu avionul, preţul unui bilet dus-întors pe ruta Bucureşti-Dubrovnik începând de la 160 €/pers. Nu ai nevoie de viză.
Unde te cazezi: la Grand Villa Argentina, unde o noapte de cazare costă de la 311 €/cameră.
Cum te distrezi: pe lângă plajă şi sporturi acvatice, cei care vin aici găsesc pachete turistice tematice către locaţiile de filmare ale Game of Thrones. Vizitează şi insulele Badija (cu faimoasa mănăstire), Hvar (aici vine să mixeze Paris Hilton), Galesnjak (în formă de inimă), Vis (în Komiza se face un vin bun) şi Pag (cu celebrele cluburi din Novalia).

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA