Insula lui Onassis, vândută pentru 100 de milioane £

Skorpios, insula pe care miliardarul Aristotel Onassis s-a căsătorit cu Jackie Kennedy, a ajuns în posesia unui miliardar rus.

Athina Onassis Roussel, nepoata magnatului grec, a renunţat la insula Skorpios, din Marea Ionică, pe care o moştenise prin testament şi unde şi-a petrecut mulţi ani vacanţele de vară, în copilărie.

Insula, care a fost cumpărată de Aristotel Onassis în 1962 cu doar 3,5 milioane de drahme (echivalentul a 10.000 de lire sterline), a fost martora căsătoriei dintre miliardarul grec şi văduva preşedintelui american J.F. Kenedy, şase ani mai târziu.

După moartea lui Onassis, Skorpios a fost moştenită mai întâi de fiica lui, Christina, iar după moartea acesteia în urma unui atac de cord la numai 37 de ani, în 1988, insula a intrat în posesia Athinei. Iar aceasta din urmă a cerut o evaluare a proprietăţii încă de acum opt ani.


 

Cum Athina s-a căsătorit cu un jokey brazilian, Alvaro de Miranda Neto (ea însăşi pasionată de hipism şi o călăreaţă foarte bună), iar acum locuieşte la Sao Paolo, ea a decis s-o vândă, obţinând potrivit unor estimări ale unor agenţii greceşti suma record de 100 de milioane de lire sterline.

Şi asta pentru că, în afară de teren, pe insulă se află trei proprietăţi luxoase, un heliport şi un chei pentru ambarcaţiuni.

Acum, Skorpios s-ar afla în posesia unui miliardar rus, a cărui ofertă le-a surclasat pe cele ale lui Giorgio Armani, Madonna, Bill Gates şi emirul din Qatar, care s-au arătat interesaţi de cumpărarea ei.

Foto: Reuters, WENN, Daily MailINAPOI LA PRIMA PAGINA