Interviu exclusiv Mona Garcea, românca implicată în producția celor mai tari sitcomuri la Hollywood!

OK! a întâlnit-o la Los Angeles pe românca plecată din țară în urmă cu 30 de ani, pentru care Hollywoodul nu mai are secrete, pentru că lucrează la cel mai înalt nivel în industria sitcomurilor, în calitate de producător. O cheamă Mona Garcea și dacă ați urmărit seriale de comedie precum Doi bărbați și jumtate, Mike și Molly sau The Big Bang Theory, atunci sigur i-ați remarcat numele pe generic.

„Am plecat cu familia când aveam 11 ani, pe când în România încă era comunism așa încât n-am avut o copilărie tocmai fericită. De-asta nu pot spune cu sinceritate că-mi e foarte dor de ceva anume… Dar nici copilăria în America n-a fost ușoară. Eram săraci, eu nu vorbeam engleză. Trăiam în Ocala, Florida și câteva familii înstărite au aflat că suntem imigranți și, pentru a ne ajuta, au strâns bani unii de la alții pentru a face un fond pentru mine ca să pot merge să studiez la o școală privată”, ne-a povestit Mona.

Iar investiția a meritat cu adevărat. După ce a studiat Teatrul la Universitatea din California, Mona a ajuns să lucreze cu Chuck Lorre, un adevărat guru în domeniul sitcomurilor, scenarist și producător nominalizat la 8 premii Emmy. Primul ei job important în domeniu a fost cel de asistenttă de producție a serialului CSI: NY, ocazie cu care a lucrat cu fantasticul actor Gary Sinise. Dar nu e singura vedetă de care Mona e apropiată prin prisma jobului.

„Mi-a plăcut mult de Charlie Sheen. E adevărat, întotdeauna a avut o latură de bad boy, dar eu am lucrat cu el înainte să înceapă toată drama din viața lui, așa că Charlie cel pe care eu l-am cunoscut era foarte drăguț, calm și atent. Pe atunci se ocupa de copiii săi. Charlie are o inimă mare, dincolo de toate poveștile care circulă pe seama lui, iar cu mine s-a purtat mereu foarte frumos”, povestește Mona, care a lucrat ca producător, alături de Chuck Lorre, pentru serialul Doi bărbați și jumătate.

„Jim Parsons are nativ un simț al umorului extraordinar, dar e complet diferit de personajul lui din The Big Bang Theory. Este un actor extrem de muncitor. Înainte să ne așezăm la masă să citim prima oară o scenă cu echipa, el singur citea de atâtea ori scenariul, încât se văd colțurile paginilor îndoite”, spune Mona despre starul serialului The Big Bang Theory, care câștigă 1 milion de dolari pe episod. Mai multe despre culisele sitcomurilor hollywoodiene și destinul incredibil al Monei Garcea în curând în Ok! Magazine.

OK! Goes To L.A. – Proiect realizat cu sprijinul www.eturia.ro

Foto: Sorin StanaINAPOI LA PRIMA PAGINA