Jack Osbourne va apela la tratamentul cu celule stem

Fiul celebrului cântăreţ rock Ozzy Osbourne a semnat un acord pentru a urma un tratament cu celule stem în Germania, sperând că astfel va putea să oprească evoluţia bolii de care suferă.

Anul trecut, în luna iunie, Jack a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în plăci, o afecţiune neurologică cronică, autoimună, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării şi nervii optici. Boala poate provoca dificultăţi în controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mintale. Boala nu se poate vindeca, dar tratamentul potrivit poate încetini progresia maladiei.

Ştiind aceste lucruri, familia Osbourne a decis ca Jack să încerce orice tratament, chiar şi pe cel cu celule stem, despre care se crede că ar putea încetini evoluţia bolii.

„Voi fi supus unui tratament cu celule stem“, a anunţat starul de televiziune. Acesta urmează să plece cu avionul de la Los Angeles în Europa, pentru a fi supus tratamentului considerat destul de controversat în Statele Unite.

Citeşte şi:

Jack Osbourne: „Nu sunt condamnat la moarte!”

Diagnostic cumplit pentru fiul lui Ozzy Osbourne

Sharon Osbourne, distrusă de vestea bolii fiului său

Osbourne a făcut publică starea sa de sănătate pe 12 iunie 2012, a declarat pentru Access Hollywood Live: „Va trebui să merg într-o altă ţară să urmez acest tratament pentru că aici, în America, sunt destul de multe restricţii în privinţa asta, deoarece toată lumea crede că realitatea e alta; aşa că voi pleca în Germania în câteva săptămâni pentru a-mi rezolva nişte probleme. Ei, (medicii – n.r) clonează celule stem din propriul tău sânge, pe care, apoi, ţi le injectează înapoi, sperând că vor reface celulele şi nervii afectaţi“.

Însă, până când va sosi momentul plecării în Germania, la tratament, fiul cuplului Ozzy şi Sharon Osbourne se a lansat un nou reality show despre câinii utilitari din Statele Unite.

Cumplita boală i-a adus neplăceri tânărului de 26 de ani. După ce vestea bolii sale a fost făcută publică, Jack a fost concediat, prin e-mail, dintr-un show TV american, emisiunea "The Talk", prezentată de mama lui. "Obţinusem un contract, iar imediat după ce am fost diagnosticat, conducerea postului TV a considerat că eu nu pot să mă achit de acele obligaţii profesionale. Nu m-au sunat niciodată. Totul s-a petrecut prin intermediul agenţilor şi al avocaţilor. M-am simţit jignit", a declarat atunci Jack Osbourne.

Foto: WENNINAPOI LA PRIMA PAGINA