James Franco, un hipster carismatic

Star de cinema,  student la Yale şi scriitor, James este un adevărat artist multitasking

Debut în poezie

Actorul de 34 de ani nu s-a mulţumit doar cu o diplomă în Arte plastice şi nici cu o carte de povestiri scurte, publicată în 2011. El pregăteşte lansarea primului volum de poeme anul viitor, volum numit după un film regizat chiar de el, în 2010, „Directing Herbert White“. Şi îşi doreşte foarte mult să scrie şi o carte pentru copii.

Music Daddy

James Franco a testat terenul şi în industria muzicală. A înfiinţat trupa Daddy, alături de Tim O’Keefe, cu care a scos şi un album, anul trecut. Primul lor videoclip oficial pentru melodia „Love in the Old Days” a fost regizat chiar de el.

Micul „Picasso“

Inspirat de un bunic caricaturist şi fascinat de galeria de artă a bunicii sale, Franco se joacă cu uleiuri şi acrilice încă din vremea liceului. „Am pictat mai mult timp decât am interpretat. Filmul înseamnă efort colectiv, pe când, în pictură, te ai doar pe tine“, a explicat el, fapt care nu l-a împiedicat să-şi expună lucrările încă din 2007, dintre care Sharon Stone a şi cumpărat câteva.

Inspirat de Faulkner

Tatăl meu mi-a dat cartea asta când am intrat în belele, în liceu“, a spus Franco despre prima dintre cărţile sale preferate, „În timp ce mor“, de William Faulkner. Acelaşi roman – devenit sursă de inspiraţie pentru propriile povestiri – este cel după care actorul pregăteşte o adaptare cinematografică.

Pasiune pentru ecuaţii

Mr. Franco e şi un mic geniu matematician, îndrăgostit de probleme de mic. Astfel a reuşit să aibă o bursă la Lockheed Martin, cea mai mare companie de produse și servicii militare din lume, furnizor de echipament aerospațial și tehnologic pentru Pentagon.

Colecţionar de diplome

E unul dintre cei mai şcoliţi actori de la Hollywood, cu nu mai puţin de patru diplome la activ: o diplomă în Arte Plastice la UCLA, două mastere terminate în Studii literare, unul în Cinematografie and counting… Între timp, predă despre lungmetraje.

Cat lover

„Am fost crescut în sânul iubitorilor de pisici“ – actorul îşi iubeşte felinele atât de mult, încât le-a botezat după personaje literare. James le mai are, însă, doar pe Sammy şi pe Zelda, de când fratele lui i-a furat doi motani, Harry şi Arturo – nume împrumutate, cum era de aşteptat, tot din romane consacrate.INAPOI LA PRIMA PAGINA