Mădălina Bellariu: „Nu mă aşteptam să joc cu Jude Law. A fost o surpriză totală.“

Are 25 de ani, iar din Piteştiul natal a ajuns să împartă platoul de filmare la Londra cu Jude Law. A studiat Ştiinţele Comunicării şi a plecat la Londra ca să-şi împlinească visul de a deveni actriţă fără să fi jucat într-un film românesc – doar într-un videoclip. Cei care urmăresc canalele TV muzicale și-o pot aminti din clipul piesei lui Randi, Prietena ta, lansat la finalul anului 2014. Exact cam de-atunci a început să prindă contur şi filmografia ei pe Imdb. Cine este, aşadar, Mădălina Bellariu, românca pe care am văzut-o într-unul dintre cele mai tari seriale ale momentului, The Young Pope?

„Cu primii bani câştigaţi din actorie mi-am cumpărat… un alt curs de actorie!“

A lucrat cu marele actor la serialul The Young Pope, o producţie care ar putea-o propulsa la Hollywood. Cine este românca frumoasă care a interpretat-o pe ispita lui Jude?

Cum te-ai apucat de actorie, fiindcă ştiu că n-ai făcut UNATC?

Am fost pasionată de actorie cam de prin școala generală, atunci a început totul, treptat, fără să-mi dau seama. Eram elevă la Pitești. Profesoara noastră de franceză, care nu prea dădea nota 10, a organizat o piesă de teatru, iar cine participa, primea automat 10. Bineînțeles că imediat m-am oferit. Aceea a fost prima mea piesă de teatru, cu care am participat și la festivaluri. Din acel punct, mai departe, manifestându-mi înclinația pentru această artă, au început discuțiile cu părinții, care știm cum sunt părinții: au început să mă chestioneze ce voi face cu actoria… (râde) Eu, între timp, făceam şi dans. Am făcut opt ani de dans în Pitești și am participat la concursuri internaționale cu echipa mea. Acum nu mă mai consider o dansatoare, dar pentru anumite filme, e important ca regizorul să știe că pot să și dansez… M-am mutat apoi în București, am terminat Comunicare și Relații Publice, între timp am făcut și cursuri de actorie în Italia. Și așa a devenit o pasiune despre care mi-am dat seama că vreau să o transform în profesie. Acum cinci ani m-am mutat în Londra, am dat examenul la o școală de acolo, Actors’ Temple Studio. Iar la acea școală am fost remarcată și așa am obținut un agent.

N-a fost o provocare financiară toată aventura asta?

Ba da, dar părinții, într-un final, m-au sprijinit, apoi am început să și câștig propriii bani.Cam de pe-atunci au început să se liniștească și ei legat de alegerea mea profesională.

Care a fost primul rol?

Unul horror, într-un film despre Transilvania, în care am fost vampir. Pelicula se numește Rock Band versus Vampires. Paradoxal, post-producția durând foarte mult, încă n-a fost lansată. Probabil la anul, pentru că au foarte multe efecte speciale.

Cum ai ajuns să dai probe pentru The Young Pope?

Eram în Italia când am participat la castingul pentru The Young Pope. Doresc să le mulțumesc directorilor de casting Manuela De Santis și Anna Maria Sambucco, pentru încrederea acordată când m-au propus regizorului. Mai întâi, am făcut un self video, după care am fost văzută la casting în Roma, unde a fost prezent și regizorul Paolo Sorrentino. Eu vorbesc foarte bine și italiana, pentru că mama e pe sfert italiancă. Am și multe rude în Italia. Astfel, vorbind foarte bine limba, am reușit să obțin un agent și acolo. Iar eu, practic, mă împart între Londra și Italia.

Dar și India…

Da, India este de un an și jumătate în planurile mele. Dar tot din Londra a plecat totul, am obținut acolo un casting pentru o producție Bollywood, care o să apară în iunie şi în care sunt personajul central.

Mădălina îi dă replica lui Jude Law într-unul dintre cele mai urmărite seriale ale momentului.

De la The Young Pope la Bollywood, unii ar spune că nu e cea mai bună alegere…

Dar nu e un film tipic bollywoodian. Este un film de groază și eu, din nou, sunt personajul care hipnotizează… În India am fost surprinsă de modul cum tratează ei actorii, dumnezeiește. Aveam până și umbrelă să nu mă ardă soarele în drumul de la cabina de probă până pe platoul de filmare.

Spui că joci personajul care hipnotizează. Deja ai intrat pe această pantă „hipnotizant“. Pentru că și în The Young Pope ești ispită…

Așa s-a întâmplat până acum. Dar eu caut o diversitate a rolurilor, care este esenţială pentru dezvoltarea unui actor.

Cum a fost întâlnirea cu fantasticul Paolo Sorrentino, regizorul acestui serial?

Bineînţeles, știind că e vorba de Sorrentino, îmi imaginam că va fi ceva măreț, dar nu m-am gândit prea mult. Cred că nici nu e sănătos să te gândești prea mult înainte să obții rolul, pentru că așa e viața unui actor: dai zece audiții, din care iei două… Eu aveam mai multe întâlniri în acea săptămână și nu mă așteptam să joc cu Jude Law! A fost o surpriză totală.

Și când ai aflat că vei juca cu Jude?

După ce am aterizat la Londra, eram în Heathrow Express, mă întorceam acasă și m-a sunat agentul meu din Italia. Am fost foarte emoționată și fericită! Am o scenă mare în episodul 5, și una în episodul 10, în timpul monologului final al Papei.

„Nu mă aşteptam să joc cu Jude Law. A  fost o surpriză totală.“

Cum ți s-a părut Jude?

Prima dată când l-am văzut eram în cabina de machiaj și îmi citeam scena, pentru că fusese modificată. Inițial, trebuia să fiu o fată mioapă. Pentru asta am dat castingul. Rolul pe care a trebuit să-l joc ulterior nu a fost în totalitate diferit. Se păstrase discuţia despre existența lui Dumnezeu, însă am avut emoţii fiindcă îmi schimbaseră scena în ultimul moment. Jude m-a văzut atunci că citesc scena și aşa am făcut cunoştinţă: mi-a propus să citim împreună. E foarte modest, natural și relaxat. Și am fost plăcut surprinsă că el a fost cel care mi-a propus să repetăm.

La Hollywood te vezi jucând?

Am fost contactată recent de doi agenți din America, pentru că The Young Pope se difuzează și acolo, deci probabil ăsta e următorul pas. Am făcut un curs de teatru în L.A., atunci am fost pentru prima dată în America.

Într-un film românesc nu ai apucat să joci…

Nu, dar mi-ar plăcea. Am terminat filmările pentru o peliculă italiană, unde joc o româncă. Dar n-am jucat într-un film românesc.

Vorbești de Alice non lo sa?

Da, în care o interpretez pe Liana, o româncă hair stylist, personajul cel mai frumos al filmului, inocentă, naivă, bună la suflet. Din păcate, mi se întâmplă să merg la castinguri și rolurile de românce să fie escorte, prostituate… În Alice non lo sa mi-au plăcut scenariul și povestea personajului și mi-am dorit să lucrez la acest proiect pentru că pune româncele într-o lumină foarte bună.

Locuiești singură acum la Londra?

Locuiesc cu o prietenă, iar părinții mei mă vizitează. Cel mai recent au fost de Crăciun.

Cele două producţii în care Mădălina are roluri de întindere sunt Alice non lo sa şi pelicula indiană Dobaara.

Timp de viață personală ai?

Nu prea. Dacă te referi la o relație, acum mi-ar fi greu, fiind mereu pe drumuri și concentrându-mă pe carieră.

Care e cea mai importantă lecție învățată până acum?

Cred că actoria ne construiește pe noi ca oameni, ne redescoperim. E meseria care-ți solicită, în primul rând, să te cunoști pe tine, decoarece lucrezi cu tine, tu ești instrumentul de lucru. Iar mie îmi place să învăț încontinuu, pentru că eu consider că actoria e un mușchi – așa cum doar dacă lucrezi la sală te menții în formă.

Foto: Arhiva personală

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA