Maria Dinulescu: „Nu mai eram pe val“

Revenită în ţară pentru o perioadă, actriţa a spus că a plecat din România pentru că nu mai mai făcea filme de mai mult de un an de zile. Şi, chiar dacă parcursul ei la Hollywood e unul anevoios, cel puţin acolo lucrurile se mişcă înspre bine.

„Multă lume zice că «erai pe val, una dintre cele mai bune actrițe din România și ai plecat, de ce?». O să spun un lucru pe care nu l-am spus niciodată în presă și în mod obișnuit îmi place ca întotdeauna în interviurile pe care le am live să aduc o informație pe care nu o dau altfel. Nu mai eram pe val. Asta nu ajunsese încă în media, dar nu mai făceam filme de un an, un an și jumătate și nici nu mai primeam altceva și am simțit că este momentul, din punct de vedere marketing, pentru mine, să plec nu când nu mă mai vrea lumea, ci când simt că lucrurile nu se mai întâmplă“, a mărturisit Maria Dinulescu în cadrul unei întâlniri cu studenții de la actorie și cu publicul interesat de domeniul cinematografiei, desfășurată marți seară la Institutul Cultural Român din București.

„My «American dream» este să muncesc. Nu contează unde, dacă am primit o audiție și trebuie să muncesc, sunt cea mai fericită în momentul acela. Cred că trăiesc «american dream», dar din punctul meu de vedere“, a mai spus ea, citată de realitatea.net.

Totodată, actriţa a ţinut să precizeze că, uneori, nu mai ești dorit „nu pentru că ești slab, nu pentru că nu mai ești talentat, ci pur și simplu ești un produs care la un moment dat se uzează din punct de vedere business“.

Ea a dorit să le ofere tinerilor actori aflați la început de drum sfaturi despre cum trebuie „să se vândă" și, în special, cum să se prezinte în lumea filmului din America, le-a spus care sunt greutățile întâmpinate de un actor în Cetatea Filmului, modul în care trebuie să vorbească cu producătorii și ce ar fi bine să facă pentru a fi descoperiți și distribuiți în filme.

De asemenea, actrița le-a prezentat tinerilor modul în care trebuie să-și pregătească fotografiile pentru un casting, precizând că ce se cere în America este total diferit de ce se cere în Europa, dar și cum trebuie să arate un website de prezentare sau modul în care trebuie să fie îmbrăcați când se prezintă la audiții.

„În Los Angeles sunt aproximativ 500 de noi roluri pe zi pentru TV, film, teatru, print sau reclame. Sunt 800 de oameni care sunt trimiși, electronic, pentru un rol, din care se aleg numai 40 care vin în următoarea zi la audiție. Sunt 40 de audiții pe rol, cu 500 de roluri noi, sunt 2.000 de audiții pe zi. Sunt aproximativ 400 de agenții în LA, care reprezintă 120.000 de actori și aproximativ 80.000 de actori care nu au reprezentanți, adică ei nu ajung la niciun casting. (…) Deci, statistic, dacă toate lucrurile ar fi egale ca talent, accent și naționalitate, șansele ar fi de 10% pentru a lua o audiție pe zi și de 0,25% să și primești audiții. (…) Un actor normal ar trebui să aibă șanse să meargă la 36 de audiții pe an și să câștige una singură“, a încheiat ea.

Maria Dinulescu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, la clasa profesorilor Sanda Manu și Ion Cojar. A jucat în filme de mare succes, precum „California Dreamin’“ și „Poveste de la scara C“ ale regretatului regizor Cristian Nemescu, „Trafic“ al lui Cătălin Mitulescu și în „Pescuit sportiv“ al lui Adrian Sitaru, rol ce i-a adus premiul de Cea mai bună actriță la Festivalul de la Buenos Aires.

Foto: pagina oficialăINAPOI LA PRIMA PAGINA