Mihai Covaliu, gazdă a Majestății Sale Margareta la Comitetul Olimpic Român FOTO

Urmând tradiția de cinci generații a Familiei Regale a României, Custodele Coroanei române a înmânat certificatul de Înalt Patronaj al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ceremonia a avut loc la Casa Olimpică a României, aflată lângă Arcul de Triumf, pe un teren oferit de Regele Ferdinand I sportului românesc, loc ce și-a păstrat neschimbată destinația, de un secol încoace.

În istoria ultimelor trei secole, al XIX-lea, al XX-lea și al XXI-lea, Familia Regală a fost alături de sportul olimpic românesc (precum și de sportul național, în general) la fiecare generație. În decembrie 2014, Regele Mihai I a conferit Comitetului Olimpic și Sportiv Român Decorația Regală Nihil Sine Deo, la 100 de ani de la fondare și a 90 de ani de la prima participare a sportivilor români la Jocurile Olimpice. Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I, conferit COSR în anul 2015, s-a încheiat odată cu trecerea la cele veșnice a regelui.

Însoțiți de Mihai Covaliu, fost campion la scrimă și actualmente președintele Comitetului Olimpic, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat Casa Olimpică și au salutat pe toți angajații Comitetului, în birourile lor, înainte de a lua parte la ceremonie.

La ceremonie au luat parte și Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, întrega conducere a marii organizații sportive, precum și Andrew Popper, Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei.

Patronul regal al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a primit invitația de a însoți sportivii olimpici care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokio, în iulie 2020.

Foto: Daniel Angelescu/Casa RegalăINAPOI LA PRIMA PAGINA