Cât o costă pe Athina Onassis să-şi transporte caii cu avionul?

Moştenitoarea magnatului grec Aristotel Onassis are o mare pasiune pentru cai, pe care a transformat-o în business. Iar mutarea ei în Brazilia, patria soţului ei, o face să cheltuiască şi mai mulţi bani.

Athina Onassis s-a mutat în Brazilia după mariajul său din 2005 cu Alvaro Affonso de Miranda Neto, dublu medaliat olimpic cu bronz la proba hipică de sărituri peste obstacole. Şi, pentru că ea însăşi a concurat în mai multe competiţii ecvestre, s-a gândit să iniţieze un concurs anual de echitaţie cu obstacole, care îi poartă numele.

Un concurs sprijinit şi finanţat de ea însăşi, în care este inclus şi transferul cailor la Rio de Janeiro, care se face cu ajutorul companiei aeriene germane Lufthansa.

"O dată pe an, invită comunitatea la marele eveniment. În total, Lufthansa transportă circa 2.000 de cai pe an, iar afacerea a devenit foarte profitabilă", a declarat unul dintre oficialii Lufthansa, care apreciază că profitul companiei aeriene ajunge până la 1,3 milioane de dolari anual numai din transportul cabalinelor.

Practic, costul transportului unui singur cal peste Atlantic poate ajunge la 10.000 de euro, comparabil cu preţul unui bilet pentru un pasager la clasa întîi, iar la evenimentul din America de Sud participă până la 100 de cai.


Anual, 24.000 de cai sunt transportaţi anual pe calea aerului, iar Lufthansa este pe locul al doilea în lume, după Air France-KLM, care transportă circa 12.000, ajutată de aşa-numitul Animal Hotel din Amsterdam.

În final, transportul şi cazarea cailor şi a competitorilor sunt finanţate de sponsori, conform practicii aprobate de Federaţia Internaţională a Sporturilor Ecvestre, pentru evenimentele de categoria cinci stele.

Foto: ReutersINAPOI LA PRIMA PAGINA