Papa Francisc, pe motor?

Ei bine, da! Actualul suveran pontif este mult mai modern decât prevede regulamentul Bisericii Catolice, dar tocmai asta îl face atât de popular printre tineri.

Anul trecut, Papa Francisc a primit cadou două motociclete Harley Davidson, cu ocazia aniversării a 110 ani de la înfiinţarea cunoscutei mărci americane. Cu acel prilej, Papa Francisc a binecuvântat câteva sute de fani Harley Davidson, adunaţi în Piaţa Sf. Petru din Roma.

Cunoscut pentru pasiunile sale neobişnuite pentru un cleric – fotbalul şi motociclismul – , Papa a apreciat cadoul primit, dar e de părere că reprezentanţii bisericii ar trebui să fie modeşti, mai ales în ceea ce priveşte mijloacele de transport ale clerului. Suveranul pontif a afirmat chiar în timpul unei întâlniri cu un grup de seminarişti că "i se rupe inima când vede câte un preot într-o maşină ultimul răcnet".

Poate tocmai de aceea, el a decis să scoată la licitaţie, săptămâna trecută, una dintre cele două motociclete primite, un Harley Davidson Road King în valoare de 20.000 de euro, banii obţinuţi fiind destinaţi asociaţiei catolice Caritas.

Fondurile vor finanţa în cea mai mare parte renovarea cantinei populare şi a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeşte în jur de 1000 de persoane fără adăpost pe zi, informează Le Figaro.

Directorul Caritas din Roma, Enrico Feroci, i-a mulţumit Papei Francisc pe 12 octombrie, precizând că este vorba despre "un cadou preţios care ne face încă odată fericiţi că simţim apropierea episcopului nostru de săracii Bisericii din Roma". "Suntem profund recunoscători Papei Francisc pentru acest dar", a mai spus Enrico Feroci.

Foto: ReutersINAPOI LA PRIMA PAGINA