Prima nuntă regală în Serbia din ultimul secol FOTO

Fiul cel mic al Prinţului Moştenitor al Serbiei s-a căsătorit la Belgrad. Este prima nuntă princiară din Serbia, după 95 de ani.

Belgradul a găzduit sâmbătă prima căsătorie regală din ultimul secol. Mirii, Filip Karadjordjevic, fiul cel mic al prințului moștenitor al Serbiei, Alexandru Karadjordjevic, şi Danica Marinkovic, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii spectaculoase ce a avut loc în catedrala din capitala sârbă şi oficiată de patriarhul Bisericii ortodoxe sârbe, Preafericitul Irineu.

 

Filip, fiul Mariei da Gloria de Orleans-Braganza, de care Alexandru Karadjordjevic a divorțat în 1983, are un frate geamăn, Alexandru, și un frate mai mare, Petar, în vârstă de 37 de ani. Tatăl lor, Alexandru Karadjordjevic, s-a născut în exil la Londra, în 1945, unde familia Karadjordjevic s-a refugiat după înfrângerea armatei iugoslave de Germania nazistă. Alexandru Karadjordjevic a revenit în Serbia și locuiește în castelul din Belgrad al familiei sale începând din 2001, după o decizie a autoritățile sârbe.

Danica are 31 de ani şi este pictoriţă şi artist plastic, moştenind talentul artistic de la tatăl său, renumitului pictor sârb Milan Cile Marinkovic. În ziua nunţii, ea a purtat o rochie de mireasă albă, cu croială modernă, sobră, creată pentru acest eveniment de Roksanda Ilincic, o creatoare de modă ale cărei rochii au fost purtate de numeroase femei influente, inclusiv de Ducesa de Cambridge și de Michelle Obama.

La nunta lor a participat şi Regina Sofia a Spaniei şi Prinţesa Victoria a Suediei.

Foto: Facebook, Kiccha Buranond

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA