Prinţul Charles, în vizită la verişoara sa, Principesa Margareta FOTO

Alteţa Sa a vizitat-o ieri după-amiază pe Principesa Moştenitoare la Palatul Elisabeta.

Ieri, după un program încărcat, început la Muzeul Satului, unde a fost primit cu pâine şi sare, a jucat hora şi a primit o pagaie de la Ivan Patzaichin drept invitaţie în Deltă, continuat la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu, apoi  la Patriarhie, două centre sociale şi în cele din urmă în Delta Văcăreşti, Alteţa Sa Regală Principele de Wales a ajuns şi la Palatul Elisabeta, unde era aşteptat cu braţele deschise de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Primirea a fost fastuoasă, demnă de un moştenitor regal. Jandarmii pe cai au format un şir de onoare, iar alţi patru militari au fost dispuşi la intrarea în palat pentru a-i acorda onorul. Doi militari ai Regimentului 30 Gardă au fost dispuşi în gheretele de la intrare, iar alţi doi, în interior, sub arcade, îmbrăcaţi în costume de paradă. Alături de steagul României, la intrarea în Palatul Elisabeta a fost arborat şi steagul Marii Britanii.

Rude, dar şi foarte buni prieteni, cei trei s-au bucurat de această revederea la un five o’clock tea.

 

 

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.   Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

În cei 150 de ani de la întemeierea Familiei Regale a României, legătura cu Familia Regală a Marii Britanii a fost constantă, bazată pe admirație, afecțiune și respect, atât în dimensiunea sa oficială, reprezentând istoric cele două națiuni, cât și în cea privată, de familie. Este o legătură trainică, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX și XXI, cuprinzând șase generații, se arată în comunicatul transmis de Familia Regală.

În zilele noastre, Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011 și 2016. Principesa Moștenitoare și Principele Radu se întâlnesc, primăvara, cu Principele de Wales în țară, cu ocazia șederilor în România ale moștenitorului Coroanei britanice.

 INAPOI LA PRIMA PAGINA