Secretul din spatele mariajului Prinţului Charles cu Diana

Controversata carte a lui Catherine Mayer, proaspăt lansată, "Charles: Heart of a King", scoate la iveală un detaliu surprinzător despre căsnicia lui Charles cu Lady Di. Un fapt petrecut chiar înainte de nuntă, ceea ce explică zbuciumatul mariaj

Jurnalista americană Catherine Mayer (editor la revista "Time") face vâlvă în presa occidentală şi mai ales la Buckingham cu noua sa carte dedicată prinţului despre care scrie că are cea mai singuratică existenţă pe care cineva şi-ar putea-o închipui. Catherine susţine că dragostea dintre Charles şi Diana nu s-ar fi stins pentru că… pur şi simplu n-a existat niciodată. N-a existat nicio poveste de iubire: atât Prinţul, cât şi Diana ar fi fost obligaţi să se căsătorească.Mai mult, Charles i s-ar fi plâns unui consilier în ajunul ceremoniei că pur şi simplu nu se poate însura şi că nu se vede în stare să ducă la capăt întreaga şaradă, pentru care se aştepta o covârşitoare audienţă globală de 750 de milioane de telespectatori. Prinţul i-ar fi mărturisit consilierului că o iubeşte pe Camilla Parker Bowles, cu care avusese o relaţie înainte de a o întâlni pe Diana.

La rândul ei, Diana a avut mari îndoieli înainte de a face acest pas. De altfel, ea i-a mărturisit lui Andrew Morton cu umor că s-a hotărât să se căsătorească abia când şi-a văzut chipul pe tot felul de accesorii şi obiecte promoţionale şi şi-a dat seama că nu mai poate da înapoi. "Pe-atunci, însă, ea nu ştia că şi Charles avea mari îndoieli în privinţa mariajului", sscrie Catherine Mayer.

Foto: WENNINAPOI LA PRIMA PAGINA