Șerban Huidu: „N-au contat 16 ani de bine, când a început să fie rău“

Citeste tot despre:

,

Cu o doză specială de optimism, dar resemnat faţă de tot ce îi oferă lumea actuală, prezentatorul vorbește despre cum a făcut pace cu trecutul pentru a merge mai departe. În urmă cu mulţi ani, l-am sunat pe Şerban să facem un material împreună cu fratele lui. Ambii trecuseră prin momente dramatice la momentul respectiv. El cu un accident la schi, fratele său cu un accident de motocicletă. Ideea era că amândoi au reuşit să se ridice din acele momente teribile. N-am mai apucat să facem acel material. În weekendul următor, pentru Şerban a mai urmat un accident. La câţiva ani de atunci, mi-a dat primul interviu de după tragedia în care a fost implicat. E un subiect foarte delicat. Au trecut șase ani de la acel moment, Şerban Huidu de ridicat de jos s-a ridicat. Dar privirea, în timp ce vorbește despre asta, e încă în jos.

Șerban Huidu: „Nu poţi să treci mai departe fără să ai puterea de a face pace cu tine.”

Ce s-a schimbat în anii aceştia, de când am vorbit ultima oară până azi?
Nu s-au schimbat multe. Am lucrat mai mult şi am încercat să readuc această parte importantă, care se cheamă Cronica Cârcotaşilor. În mare, sper că am reuşit.

La momentul respectiv, decizia luată de tine era de-a sta în spatele ei.
E mai complicată povestea. Nu e doar despre a sta în spate sau nu. E, până la urmă, un produs media care nu se bazează neapărat pe valoarea intrinsecă, ci pe imagine, deci pe oameni. Deşi personalitatea mea este…

Controversată…
Nu controversată, bipolară. Unii o iubesc, alţii o urăsc.

Percepţia asupra ei, nu personalitatea.
Exact! Eu nu sunt bipolar. Şi atunci e destul de complicat. Am trecut prin multe etape ale emisiei, care a trebuit să-şi regăsească formatul şi drumul. A trebuit reinventată, de la cum se scrie, până la subiectele abordate.

Ai luat vreodată în calcul că emisiunea, din punctul tău de vedere, nu va mai putea continua?
Problema e în felul următor: emisiunile similare de afară au foarte mulţi prezentatori. Noi am avut Huidu şi Găinuşă foarte mult timp. În România, noi fiind atât de mult timp vectorii ei de imagine, practic totul a căzut pe umerii noştri. Am spus că nu voi mai apărea pe ecran, ceea ce am şi făcut şapte ani, am spus că emisiunea nu trebuie confundată cu realizatorii. Că emisiunea e o idee de mai bine. Deci nu m-am gândit niciodată s-o opresc.

După primul an de emisie, cel în care ai prezentat singur, a venit Mihai Găinuşă. După tot ce am citit şi s-a scris, am rămas cu impresia că te-a dezamăgit cumva.
Oamenii nu sunt niciodată aşa cum te gândeşti tu că ar putea fi. Asta cu dezamăgirea e o poveste cu dus şi întors şi nu e legată doar de el. Sunt foarte mulţi alţii care au avut de tras şi au profitat şi sunt poate chiar vinovaţi cu „V“ mare. Dar, în mare, nu e vina lor, e vina mea, că i-am lăsat. Dacă trebuie să judeci pozitiv şi corect, constaţi că nu e prost cel care cere, e prost cel care dă.

Tu i-ai lăsat, în sensul că şi tu i-ai dezamăgit pe ei?

I-am lăsat, în sensul că i-am lăsat să fie aşa cum sunt. Nu le-am spus niciodată „Nu!“. Ar fi trebuit să le spun oamenilor că cel mai important cuvânt în viaţă este „Nu!“. Şi trebuie să înveţi să-l spui.

Lecţia lui „Nu!“.
aDa!

Tu ai învăţat lecţia asta, Şerban?
Am învăţat-o. Dar a trebuit să mi-o iau de multe ori.

Ai învăţat-o odată cu aceste accidente prin care ai trecut?
Nu doar odată cu ele, dar am învăţat-o. Este foarte important să ai puterea să spui „Nu!“. Să nu mergi mai departe cu ideea că lasă, că te descurci. Mulţi dintre noi îngăduie să se întâmple lucruri, iar în momentul în care spun „Nu!“ sunt percepuţi ca fiind oameni „ai naibii“.

Percepţia în legătură cu tine e că ai fi un om… Rău! Exact.

Foarte bine. E o percepție pe care greu o poţi schimba. Dar, pe de altă parte, dacă ai urmări, dacă ai pune cap la cap ceea ce am spus şi scris de-a lungul timpului, nu e nimic rău. Că nu accept înjosiri şi răspund, asta nu mă face un om rău.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA