Toni Braxton, în mijlocul unui scandal financiar

Artista a fost acuzată că i-a transferat fraudulos soţului ei suma de 53.500 de dolari, pentru a evita achitarea unor datorii către creditorii ei.

În urmă cu doi ani, Toni Braxton a solicitat, printr-o procedură judecătorească, să fie plasată sub incidenţa legii falimentului, susţinând că se află în incapacitatea de a-şi plăti datoriile, constând în facturi neachitate şi împrumuturi nerambursate. Suma datorată era, la acea oră, estimată la 50 de milioane de dolari.

Având o asemenea datorie, autorităţile au pus sechestru pe averea artistei, cu scopul de a putea să asigure plata creditorilor. Dar se pare că Toni a găsit, totuşi, o portiţă prin care să-i vireze fostului ei soţ, Keri Lewis, suma de 53.500 de dolari, sumă pe care creditorii încearcă acum s-o recupereze cu orice preţ. Aşadar, au întocmit un proces împotriva artistei, acuzând-o de practici ilegale.

Agentul de presă al artistei americane a declarat pentru TMZ: "Toate plăţile făcute lui Lewis înainte ca Toni Braxton să solicite declararea falimentului au fost trasferuri de fonduri legale, reprezentând cheltuieli personale şi de afaceri".

Cântăreaţa a mai cerut o dată să fie plasată sub protecţia legii falimentului din Statele Unite, în 1998, iar în martie 2010 a fost dată în judecată pentru neachitarea unor taxe federale în valoare de 400.000 de dolari.

Foto: pagina oficialăINAPOI LA PRIMA PAGINA