Topul celor mai bogate modele

Sunt frumoase, admirate de o lume întreagă şi au conturile pline de bani de pe urma unei ocupaţii de invidiat: cea de manechin sau fotomodel. Care dintre ele este cea mai bogată?

În urmă cu 22 de ani, Linda Evangelista mărturisea, referitor la viaţa de model: “Nu ne dăm jos din pat pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi”. Ei bine, averile pe care topmodelele le-au strâns de-a lungul carierei lor confirmă pe deplin această afirmaţie.

În 2012, brazilianca Gisele Bündchen rămâne în topul celor mai bine plătite supermodele din lume, dar averea ei se datorează şi investiţiilor bine gândite pe care le-a făcut în ultimii ani. Ea a câştigat foarte bine din linia de sandale Ipanema pe care a lansat-o în 2001, dar şi din linia de cosmetice Sejaa şi din hotelul pe care-l deţine în ţara natală, afaceri care i-au adus o creştere semnificativă a averii, estimată la 96 de milioane de lire sterline.
 

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Tyra Banks şi Christie Brinkley, următoarele două clasate în topul publicat pe site-ul „Daily Mail“. Tyra Banks şi-a dublat câştigurile din modelling pozând pentru diverse campanii publicitare, dar şi din emisiunea America’s Next Top Model, difuzată în toată lumea, în care ea are rol de producător executiv şi de pe urma căreia averea ei a ajuns la 57 de milioane de lire sterline.
 

Christie Brinkley a reuşit să adune 51 de milioane de lire sterline, în timp ce Kate Moss, după o carieră fulminantă, dar şi după nişte cheltuieli pe măsura celebrităţii ei, a rămas cu 50 de milioane de lire sterline. Heidi Klum nu se poate plânge nici ea, cu 45 de milioane de lire sterline, fiind urmată de australianca Elle Macpherson (38 de milioane), nemţoaica Claudia Schiffer (35 de milioane), britanica de culoare Naomi Campbell (31 de milioane), ucraineanca Milla Jovovich (23 de milioane) şi brazilianca Adriana Lima (22 de milioane).
 

Următoarele 10 locuri sunt ocupate de:

11. ucraineanca Daria Werbowy (19 milioane de lire sterline)
12. daneza Helena Christensen (18 milioane)
13. rusoaica Natalia Vodianova (15 milioane)
14. daneza Doutzen Kroes (13 milioane)
15. cehoaica Eva Herzigova (13 milioane)
16. americanca Christy Turlington (11 milioane)
17. canadianca Linda Evangelista (11 milioane)
18. americanca Cindy Crawford (11 milioane)
19. americanca Carolyn Murphy (10 milioane)
20. americanca Stephanie Seymour (10 milioane)

Foto: Reuters
 INAPOI LA PRIMA PAGINA