Uite cum comentează Iulia Albu ţinutele femeilor din politică

Nu sunt mereu în pas cu modă, deşi unele se pretind a fi fashioniste. Sunt, însă, persoane publice şi stilul lor vestimentar atârnă greu la capitolul imagine. Să vedem cine e cea mai bine îmbrăcată dintre Maria Băsescu, Elena Udrea, Elena Băsescu şi Ioana Petrescu.


Dacă tot comentează stilul vestimentar al vedetelor din showbiz, de ce nu le-ar supune aceluiaşi test şi pe femeile din politică? Mai ales că şi ele sunt luate drept model de tinerele care aspiră să se facă remarcate în zona publică.

Iată care e verdictul dat de Iulia Albu în privinţa vestimentaţiei a patru doamne.

Prima dintre ele este şi Prima Doamnă a României, despre care semnatara rubricii „Poliţia modei“ de la „Wowbiz“, de la Kanal D, crede că „este exemplul perfect de «first lady» decentă şi impozantă în acelaşi timp, un instrument extrem de important în campania soţului său. Fără a face excese, fără a etala branduri, fără parade inutile, Maria Băsescu este singurul exemplu de self styling reuşit din politica românească“.

A doua personalitate din politică luată în colimator de Iulia este Elena Udrea, despre care spune că „din fericire pentru toată lumea, a depăşit perioada nefastă «Barbie in politics», alegerile pe care le-a făcut în ultima perioada fiind mult mai safe şi corespunzătoare şablonului unanim acceptat în politică.

Atenţie, acest reviriment ar putea afecta negativ imaginea sa în faţa alegătorilor, imaginea anterioară sexualizată până la refuz dovedindu-se, în perioada respectivă, a fi de un real succes la publicul votant. Este practic incredibil să ne-o închipuim pe Elena Udrea în afara zonei roz, decoltate, accesorizată cu coroane de prinţesă. Cam la fel de greu cum ar fi să ne imaginăm că stimabila ar putea renunţa la genţile de mii de euro pe care le afişează de multe ori într-un mod ostentativ“.

La mezina preşedintelui, parlamentarul european Elena Băsescu, Iulia Albu vede o îmbunătăţire.

Ea „a operat un switch stilistic vizibil lăsând ţinutele branduite în mod ostentativ la o parte şi acceptând de această dată o zonă college chic mult mai potrivită statutului politic pe care-l deţine. Aflându-se încă într-o perioadă de tranziţie, este greu de spus care va fi rezultatul final al acestor căutari, însă, cu siguranţă, vorbim despre o îmbunătăţtire vizibilă a stilului său“.

Cât despre Ioana Petrescu, cea mai tânără membră a cabinetului Ponta, Iulia notează că aceasta are încă un stil neconvingător.

„Consecvenţa imaginii de real succes în politica românească a femeii în roşu şi cu tocuri stiletto, Ioana Petrescu nu este cu siguranţă şi sper că nici nu se vrea a atinge ştacheta fixată cu atâta migală de Elena Udrea. Paşii încă nesiguri, alegerile mai mult decât neşlefuite o poziţionează totuşi în rândul aspirantelor cu şansă reală de succes la titlul «next runner up» în politica feminină românească. Ioana Petrescu este un exemplu viu al faptului că stylingul este necesar şi în politică, motiv pentru care o sfătuiesc să apeleze cu încredere la sfaturile unui stilist cu experienţă în styling politic“.INAPOI LA PRIMA PAGINA