Nunta de peste un milion de lire sterline a Pippei Middleton. Pe ce a cheltuit atâția bani?

A fost un weekend plin de grandoare în Marea Britanie, căci Pippa Middleton, sora Ducesei de Cambridge – Kate, s-a căsătorit cu James Matthews. A fost o nuntă extravagantă, comparată în multe privințe cu nunta lui Kate Middleton cu Prințul William. La ceremonia religioasă au defilat o mulțime de oameni importanți, de la capete regale, la prieteni apropiați și familie. Și pentru că sora Ducesei a fost în centrul atenției și despre nunta sa s-a vorbit mult, atât înainte, cât și după, haideți să vedem cât a costat întregul eveniment și pe ce s-au dus banii familiilor Middleton și Matthews!

A avut parte de o nuntă de vis.

Nici Pippa și nici soțul său nu s-au zgârcit atunci când a venit vorba de pregătirile de nuntă, așa că au bătut recordul la cheltuieli – se estimnează că a costat totul mai mult de 1 milion de lire sterline.  Din fericire pentru ei, datorită familiei și a invitaților generoși, cei doi nu au trebuit să plătească în întregime factura. Ca la orice nuntă tradițională, mirii au trebuit să îmbine ceva nou cu ceva vechi, ceva împrumutat și ceva albastru, pentru a aduce norocul în casă.

S-au căsătorit într-un decore desprins din povești.

Ei bine, se pare că ceva vechi au fost chiar fotografiile Pippei cu James într-un superb colaj proiectat pe un ecran imens din fața cortului de cristal amplasat în curtea familiei Middleton. Ceva nou a fost, bineînțeles, superba rochie de mireasă a Pippei, un model din dantelă fină, creație Gips Deacon, care a costat 40 de mii de lire sterline, la care mireasa a asortat o tiară de perle marca Robinson Pelham. În ceea ce privește bunurile împrumutate, a fost vorba de câteva mașini de epocă cu care mireasa și tatăl său au sosit la biserică, dar și de 50 de mașini Range Rovers care au fost împrumutate de companie familiei Middleton pentru a-și conduce invitații la nuntă.

Aceasta este clădirea de cristal în care a avut lor petrecerea.

La casa din  Englefield s-a ținut un mic dejun relaxant, invitații s-au răsfățat cu tot felul de preparate sofisticate, printre care carpacio de cerb cu ciuperci, creveți proaspeți și sparangheș cu sos olandez, parmezan, ficat de rață cu pâine toast și jeleu din vin și o mulțime de alte bunătăți. În timp ce micul dejun a fost ceva fresh, pentru recepția de seara, Pippa și James au dat cu banii, numai cortul de sticlă costând 100.000 de lire sterline. Invitații au început să sosească pe la ora 19 și la intrare fiecare a trebuit să se legitimeze, chiar și legendele tenisului, Federer și Tim Henman, au trebuit să treacă prin procesul de examinare. Oaspeții s-au bucurat de o cină cu cinci feluri de mâncare, inclusiv somon afumat, miel, scoțian și sorbet de whisky, urmate de desert și înghețată.

Sursă foto DailyMail.co.uk

Și ca totul să fie ca la carte, s-au băut 750 de sticle vin Nyetimber 2010 Blanc de Noir Millington, băutura costând 56.250 de lire sterline. Să recapitulăm – florile de la biserică, decorațiunile de nuntă, ținutele mirelui și ale miresei, mâncarea și băutura, muzica, imensul cort din sticlă, ecranul cu fotografii și alte detalii de nuntă, toate au fost estimate la 1,2 milioane de lire sterline. Rochia Pippei de 40.000 de lire sterline, inelul de logodnă 200.000 de lire sterline, 50 de sticle de vin în valoare de  56.250 și astea sunt doar câteva dintre lucrurile extravagante cu care invitații și mirii s-au destins la celebra nuntă.

Două mașini de epocă Jaguar – 1.320 de lire sterline

O mașină vintage în care a sosit mireasa – 1.200 lire sterline

Chiria pentru ceremonia de la biserică – 456 lire sterline

Prânzul de la casa Middleton – estimat la 90.000 de lire sterline

Tortul de nuntă cu trei etaje, livrat special de cofetarul regal – peste 20.00 de lire sterline

65 de sticle de șampanie – 135 de lire fiecare sticlă – total 8.775 lire sterline

Închirierea unei imense case pentru trei zile – 90.000 de lire sterline

O trupă de jazz – 2.500 de lire sterline

Un cort de cristal de 100.000 de lire sterline

Luminile în valoare de 20.000 de lire sterline

Fotograf și trupe de cover – 5.000 de lire sterline

Saxofonist – 1.500 de lire sterline

Un fotograf pentru ca invitații să își imortalizeze momentele – 3.000 de lire sterline

Închirierea unor mese de tenis – 600 de lire sterline

Toalete ecologice de lux – 6.000 de lire sterline

Avioane care au făcut spectacol înainte de cină -5.000 de lire sterline

Cina pentru peste 350 de invitați – 190.000 de lire sterline

Caviar în valoare de 40.000 de lire sterline

Sticle de vin de lux în valoare de 56.250 de lire sterline

Whisky – 15.000 de lire sterline

Costumul mirelui – 7.600 de lire sterline

Rochia miresei de la cină – 5.000 de lire sterline

Securitatea – 20.000 de lire sterline

Flori – 16.000 de lire sterline

Închirierea a 50 de Range Rover pentru invitați – 29.750 de lire sterline

Papetărie – 5.125 lire sterline

Firma de organizări evenimente – 100.000 de lire sterline.

Foto: Arhiva OK, Capură DailyMail.co.ukINAPOI LA PRIMA PAGINA