Obsesia pentru albastru. Brigitte Macron versus Melania Trump la învestirea președinților

Acum sunt amândouă Prime Doamne și soțiilor unora dintre ce mai puternici oameni din lume – președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și cel al Franței, Emmanuel Macron. Deși la prima vedere par să nu aibă nimic în comun și probabil că nu au stat niciodată față în față, pe Melania și pe Brigitte Macron le leagă multe lucruri.

Duelul stilistic al soțiilor de președinți.

În primul rând, faptul că sunt căsătorite cu doi șefi de stat, în al doilea rând că sunt unele dintre cele mai controversate Prime Doamne din istorie, tocmai din cauza poveștii din spatele mariajului, sau din cauza trecutul tumultuos. Melania Trump este un fost model și are cu peste 23 de ani mai puțini decât soțul său, în timp ce Brigitte a fost profesoara de teatru a actualului său soț și, spre deosebire de Melania, ea are cu 25 de ani peste vârsta soțului.

Brigitte a purtat creațiile unui designer francez, de la casa de modă Louis Vuitton.

Și asemănările nu se opresc aici, căci Melania și Brigitte și-au câștigat locul pe lista celor mai elegante și mai apreciate Prime Doamne din istoria contemporană. Concidență sau nu, atât Melania, cât și Brigitte au purtat albastru la ceremonia de învestire în fotoliul de președinte al soților lor și au fost foarte apreciate pentru alegerile stilistice făcute. Dacă despre Melania s-a spus că s-ar fi inspirat din stilul unei alte Prime Doamne iconice – Jackie Kennedy, alegând să poarte în marea zi un compleu în nuanță serenity blue, cu o croială retro, creație Ralph Lauren, iată că soția lui Macron a optat și ea pentru o ținută tot în nuanțe de albastru. Poate, cine știe, această culoare îi va aduce noroc și mai mulți simpatizanți, ca în cazul Melaniei.

Melania a purtat o ținută semnată de o casă de modă americană – Ralph Lauren.

Dacă Melania a purtat un designer american, Brigitte a ales ca un designer autohton, francez, să își pună amprenta pe ținuta sa la învestirea lui Emmanuel Macron. Așa că a purtat din cap până în picioare creațiile celui mai valoros brand de lux din lume, cu rădăcinile adânc înfipte în Franța – Louis Vuitton. Ieri și-a făcut apariția oficială ca Primă Doamnă a Franței într-un costum albastru serenity de la vestita casă de modă franzceză și se pare că Brigitte Macron (64) s-ar fi putut inspira de la omoloaga sa din America în ceea ce privește ținuta aleasă, deoarece outfit-ul seamănă izbitor de mult cu cel purtat de Melania Trump, și ea comentată în ziua învestirii, din cauza alegerii unei ținute asemănătoare cu cea purtată de o altă fostă reprezentantă a țării, Jackie Kennedy.

A ales să poarte un costum bleu serenity, aceeași nuanță purtată de Prima Doamnă a Americii la învestirea lui Trump.

Fosta profesoară și actuala soția a noului președinte ales al Franței, Birgitte, a impresionat ieri, la marea învestire de la Palatul Elysée, într-o ținută de excepție. A purtat o rochie deasupra genunchilor, de altfel lungimea cu care ne-a obișnuit, perfect asortată la jacheta inspirată din paltoanele militarilor, cu două rânduri de nasturi, ținută care a fost completată perfect de pantofii stiletto și geanta de mână, ambele nude.

A purtat creațiile Louis Vuitton chiar și atunci când a venit vorba de geantă și pantofi, ambele fiind nude.

Cea mai stilată apariție de la început de săptămână este, fără îndoială, cea a lui Brigitte Macron de la inaugurarea soțului său, fiind cea mai elegantă doamnă de pe covorul roșu. La brațul soțului său, Prima Doamnă a Franței a stat la brațul mai tânărului său soț și au fost foarte drăgăstoși, au radiat de fericire și, la un moment dat, chiar și-au oferit un sărut memorabil.  Cert este că deși are 64 de ani, Birgitte se îmbracă tineresc, dar într-un mod clasic, combinând piesele feminine cu cele mai sobre, pentru ținute care să iasă din tipar. Stilul său simplu, pantalonii slim, fustele deasupra genunchiului și jachetele structurate modern, în combinații de culori pale sau neutre fac din garderoba sa una de Primă Domană care îi face concurență mai tinerei sale omoloage Melania Trump.

Cât despre soț, Președintele Franței a purtat un costum clasic bleumarin, creație a unei companii de textile franceze, Jonas&Cie, care, conform Reuters, a costat doar 450 de euro. Costumul purtat de Brigitte este unul special creat pentru ea, cu această ocazie, chiar de către creatorul casei de modă Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière. Conform surselor, costumul și accesoriile Primei Doamne au fost împrumutate.

Soțul său a ales un costum de la un brand nu atât de cunoscut, care a costat doar 450 de euro.

Foto: Getty Images, Arhiva OKINAPOI LA PRIMA PAGINA