Octavia Geamănu&Marian Ionescu: „Ne descurcăm foarte bine în rolul de mamă și tată“

Când veți citi aceste rânduri, minunea Octaviei și-a lui Marian va împlini deja patru luni. Noi l-am cunoscut la trei, într-o frumoasă zi de martie, și-a trebuit să le dăm dreptate părinților care îl recomandă ca fiind cel mai cuminte bebeluș. O altă certitudine cu care am plecat de la ședința foto este acea că liderul Direcția 5 se descurcă bine în rolul pe care i l-a dat viața, din nou, după 32 de ani. „Marian e ca muzica pe care o scrie“, ne asigură și vedeta Antena 1, repetând ceea ce tot auzim în atâția ani de interviuri cu cei doi. Rețeta lor de mariaj perfect este neschimbată și se respectă întocmai.

Octavia, cum este prima experiență ca mamă? Recomanzi?

Octavia Când zici prima, e ca și cum ești sigură că urmează o a doua șamd. Dar eu încă nu m-am obișnuit cu statutul ăsta. Îl văd pe Andrei, e acolo, mă ocup de el, îi dau să mănânce, fac tot ceea ce face o mamă, doar că eu tot nu mă simt o mamă. Cum nu m-am obișnuit nici cu statutul de soție. E ca și cum mi l-ar fi dat cadou Dumnezeu: „Ia-l și bucură-te de el!“.

Să nu se interpreteze partea asta, că nu te simți încă mamă. Cum a fost când ți-ai ținut prima dată copilul în brațe?

Micuțul Andrei are acum patru luni

Octavia Am întrebat dacă a mai fost cineva în sală cu mine, dacă a mai născut cineva acolo, pentru că mi se părea că nu seamănă… nu mi se părea așa drăguț bebelușul.

Credeai c-au încurcat copilul?

Octavia Nu, că eu știam că nu va semăna cu mine, pentru că îmi doream să nu semene. Doar ochii mi-am dorit să-i ia de la mine, în rest am vrut să fie clona lui Marian. De la mine, am mai vrut să moștenească și instinctul în privința oamenilor. Dar asta n-avea nicio legătură cu ce am văzut eu în prima zi. Marian, însă, a fost așa de fascinat încât, la zece minute după ce-am născut, l-a luat în brațe și timp de șase ore nu i-a mai dat drumul.

Tu, Marian, îți doreai o clonă a Octaviei?

Marian Mi-am dorit, da, ca dacă este fată, să-i semene Octaviei. Dar când apare și-l vezi că este băiat, te repliezi imediat. L-am primit cu foarte multă dragoste, oricum.

Și nu e exclus să vină și o fetiță. Zic și eu.

Marian Da, există această dorință să mai facem un copil. Am văzut că nu e chiar așa de complicat. E un fel de greu frumos, mai degrabă. În perioada asta a vieții, mă văd plimbând mai degrabă un cărucior cu un copil decât un cățeluș.

Bănuiesc că podoaba capilară a lui Andrei vine pe filiera Marian Ionescu.

Octavia Este exact Marian când era mic. Chiar mi-a arătat mama lui, acum câteva zile, o fotografie. Este identic. Ba chiar seamănă cu Marian de pe coperta albumului Ambiental, au aceeași freză.

Cei doi s-au căsătorit în 2015

Eu mi-l imaginez pe Marian foarte calm și imperturbabil în jurul copilului, chiar și atunci când acesta plânge și voi nu știți de ce. Așa este?

Octavia Noi nu prea știm cum e când plânge Andrei. E cam liniștit. Nu ne-am panicat deloc, e ca și cum am știut din prima săptămână ce avem de făcut. Ne descurcăm foarte bine în rolul de mamă și tată.

Așa este, Marian, știi exact ce ai de făcut sau de ce plânge Andrei?

Marian Nu, dar nici nu a fost dificil în astea trei luni, nu au fost momente critice, nu s-a îmbolnăvit. Aproape c-a mers ca sania la vale. Uitați-l! E ca nou, nu?

Să-nțeleg că totul e la fel ca înainte de apariția lui Andrei? Știu că voi asta vă doreați, ca viața voastră să nu se schimbe odată ce veți deveni părinți.

Octavia Nu știu cum se întâmplă în cazul celorlalte familii, dar, la noi, e totul cam la fel.

Marian Da, dar suntem înconjurați de foarte mulți oameni care ne ajută.

Octavia Sfatul meu pentru mame este să nu refuze niciun ajutor. Soacra, mama, sora. Dacă vor să ajute cu orice, să primească ajutorul lor. Lasă-i, pentru a avea timp și tu pentru tine! Și ca să poți să te bucuri pe deplin de copil.

Marian și Octavia sunt împreună de zece ani

Marian, ești mulțumit de soția ta după naștere? Mie mi se pare că arată de parcă n-ar fi născut niciodată.

Marian Da, îmi place că este aceeași fată pe care am întâlnit-o acum 8, 9 ani.

Octavia Zece chiar, că ne-am cunoscut în 2007, în mai.

Marian Ne-am păstrat relația, ne respectăm, ne-am stabilit fiecare cu frontiera lui. Să nu ne invadăm prea mult.

Ce înseamnă să nu vă invadați prea mult? Adică să nu vă vedeți câteva zile?

Marian Nu, Doamne ferește!

Octavia Atunci când cineva intră într-o relație, face într-o oarecare măsură greșeala de a-i dedica tot timpul persoanei iubite. Ori asta, la un moment dat, nu poate duce spre ceva bun. La noi, toul merge pe principiul „love, peace & harmony“.

Marian Nu se aplică, baby, la toată lumea! Nu e o rețetă bună pentru toată lumea.

Octavia Este o rețetă bună pentru noi.

Tu, Marian, îmi pari omul acela pe fața căruia nu poți citi mai nimic. Ai zâmbit când ți-ai ținut copilul în brațe?

Marian Dacă mă puneți, eu zâmbesc! Și da, sunt fericit că îl am și pe el, și pe Octavia, și pe toți oamenii din jurul meu. Este sentimentul ăsta de binecuvântare, că totul merge strună. Și merge de zeci de ani strună. La nivelul meu de așteptări, care nu este foarte mare, am sentimentul că totul merge ca pe roate. Viața este superbă. E foarte multă lumină în viața mea. Sunt și pe un culoar în care nevoile nu sunt foarte mari, nu am dorințe exagerate. Mă face fericit cântatul la chitară, întâlnirea cu Octavia, cu copilul…

Ce fel de tată ești?

Marian În raport cu Carmin, fiul cel mare, sunt atent la mai tot ce face și încerc să îi dau coordonate care țin mult de experiența mea de viață. Și în raport cu bebelușul Andrei, atenție foarte mare din partea mea nu reclamă el acum. Sunt în jurul lui, îl plimb cu căruciorul, schimb scutece, fac tot ceea ce este de făcut.

Bănuiesc că te descurci mai bine decât la prima ta experiență, cu Carmin?

Marian  Am și cu 32 de ani mai mult decât atunci.

Dar și mai puțină răbdare.

Marian Nu, am mult mai multă, dimpotrivă. Sunt mult mai sigur pe mine ca acum 32 de ani. E mai bine acum. Știu cu mai multă precizie ce am de făcut. Privesc cu mai multă încredere spre anul viitor și peste doi ani.

Marian mai are un fiu, Carmin, dintr-o relație anterioară

Tot lași loc de interpretări. Să înțeleg că vreți să vă mai măriți familia?

Marian Eu nu pun în propoziție cuvântul plan. E o dorință. Îmi doresc mult să mai am un copil cu Octavia. Și ea mai vrea un copil. Vrei tot cu mine, baby?

Octavia Forever!

Marian Dar nu e de glumit. N-ați văzut unii oameni? Stau câțiva ani căsătoriți, fac copii, se recăsătoresc, mai fac nu știu câți copii. Poți face orice calcul vrei tu, că uneori există așa, un curs al vieții, iar rezultatul nu este întotdeauna cel pe care l-ai găsit tu. Trăim în lumea lui „fără garanții“.

Octavia, te întreb și pe tine. Se descurcă Marian ca tată? Ai ceva să-i reproșezi?

Octavia Sunt foarte fericită că m-am bazat pe instinct atunci când a trebuit să iau cele mai importante decizii din viața mea. Instinctul mi-a zis că Marian este un soț și tată perfect. Și nu m-am înșelat. E perfect pentru mine.

Tu știu că te-ai întors, de curând, la știri. Ești pregătită sau nu te simți cu adevărat refăcută?

Octavia Eu m-am simțit pe deplin refăcută la trei săptămâni după naștere. M-am întors în redacție de la 1 februarie, pentru că mai avem de pus la punct unele lucruri referitoare la conținut. Sper să revin cât mai curând la pupitrul Știrilor de la ora 20.

Cum te gândești să te organizezi, cu cine îl lași pe Andrei în condițiile astea?

Va rămâne cu bona lui în zilele în care nu e Marian în București, miercuri, joi și vineri adică. Dar, din fericire, programul îmi permite să nu lipsesc prea mult de acasă. Stau maximum cinci ore la televiziune.

La an nou, turneu nou, nu-i așa, Marian?

Da. Suntem din nou în turneu național, noi, cei de la Direcția 5, încercăm să acoperim toate orașele, mai mari sau mai mici. După socoteala noastră, se vor aduna 147 de concerte. Anul trecut am reușit performanța de a nu anula niciun concert, probabil că și anul acesta va fi la fel.

Marian, ultima întrebare. Pentru ce îi ești recunoscător lui Dumnezeu?

Marian Pentru viața asta extrem de frumoasă care gravitează în jurul acestui dar fabulos pe care mi l-a dat. Darul creației, de a putea scrie cântece. E fabulos. E ca și cum ai avea o ladă cu galbeni, al cărui capac îl deschizi în fiecare zi și iei câte un pumn de acolo. Și nu se termină niciodată.

Foto: Sorin Stana; stilist: Madena pasăre; vestimentaţie: iro/magazin sport couture, scoth&soda/magazin collective; hair style: Cătălin Trifu – Gett’s artistic team; Make up: Mirela Cristina Drăgan – ABAcademy.ro; Mulțumim Piatraonline.ro, Aleea Teișani 137A, București

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA