Principesa Maria, la concertul caritabil al Organizaţiei Umanitare Concordia FOTO

Alteţa Sa Regală a luat parte, la Teatrul Odeon din Bucureşti, la concertul caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit”, un eveniment desfăşurat sub Înaltul său Patronaj.

Joi seară, oaspeții de seamă Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, Excelența Sa Domnul Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei la București, și 300 de invitați din România și Austria au fost spectatorii unui concert excepțional găzduit de Teatrul Odeon.

În deschiderea evenimentului, Principesa Maria a susţinut un discurs în cadrul căruia a trecut în revistă realizările ONG-ului şi a invitat la sprijinirea proiectelor Concordia:

„Mă bucur să mă aflu din nou alături de dumneavoastră, pentru a sărbători şi susţine organizaţia umanitară Concordia. (…) Una dintre aceste realizări este Şcoala de Meserii Concordia. Prin continuarea acestui proiect, Concordia este una dintre puţinele organizaţii din România care nu doar că oferă ajutor şi protecţie copiilor defavorizaţi, dar îi şi pregăteşte pentru viaţă, prin dobândirea unei profesii. (…) Concordia, prin abilitățile pe care le dă absolvenţilor şcolii de meserii, previne şomajul, şi îi ajută să îşi construiască o viaţă pe forţe proprii, fiind de asemenea un sprijin pentru angajatorii locali, care pot avea încredere în pregătirea absolvenţilor Concordia. Este o onoare și o mândrie să fiu în continuare aproape de Concordia în primul rând, datorită viziunii sale integrate şi incluzive, care ţine seama de toate aspectele vieţii copiilor şi tinerilor aflaţi în grija sa: de la protecţie, la sănătate, găzduire, formarea de prietenii, educaţie, formare profesională şi integrare în piaţa muncii. Pentru aceste motive, vă invit să sprijinim în continuare cu toţii proiectele Concordia, acum și în viitor pentru că ei, copiii din Concordia au nevoie de dumneavoastră.”

Pe scenă au urcat violoniştii Alexandru Tomescu (la vioara Stradivarius Elder – Voicu) Ștefan Cazacu şi Adrian Naidin, cântăreaţa Paula Selling, precum şi un grup de copii susținuți de Concordia, în prezentarea făcută de gazda serii, jurnalista Irina Păcurariu.

Evenimentul, aflat a treia ediție, a avut ca scop atragerea de fonduri pentru sprijinul și extinderea proiectelor destinate copiilor și tinerilor defavorizați.

 

 

Principesa Maria a oferit Înaltul Patronaj Organizației Umanitare Concordia în anul 2015, promovând din acel moment implicarea și consecvența acestei organizații în domeniul social. Proiectele Organizației Concordia se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 550 de copii și tineri în fiecare an.

FOTO: Daniel AngelescuINAPOI LA PRIMA PAGINA