Reacţii după moartea lui Mircea Albulescu

Lumea actorilor din nou în doliu, după pierderea încă unui titan al scenei. Iată regretele exprimate de colegii săi de breaslă.

12039556_861844417262425_2478127237097892965_n
Mircea Albulescu (4 octombrie 1934 – 8 aprilie 2016)

Florin Piersic
„Sunt atât de îndurerat. Trebuie să vă spun că nu se poate să existe o dimineaţă mai tristă. Mă pregăteam acum de o emisiune cu Marina Almăşan şi nu mă gândeam la aşa ceva. Eram plecat şi am auzit de Cornel Patrichi. Acum sunt lovit în inimă. Am jucat cu el şi în teatru, şi în film, unde el era excepţional. Era un actor de compoziţie excepţional. În ultimul film Mărgelatu… avea o viclenie… nu ştiţi ce tare l-am gustat eu pe el ca actor. Ca om nu-mi spunea decât atât: «Tu porţi şalul ăla. Ce să-mi pun eu la gât ca să mă recunoască lumea?» Era foarte dăruit profesiei lui. Îl ştiu de când eram student. Nici nu ştie publicul românesc ce pierdere mare este acest actor. Sunt speriat pentru că pur şi simplu toţi colegii mei pleacă. Pentru mine, este încă o palmă dată de soartă“, a declarat Florin Pirsic la aflarea veştii că Mircea Albulescu a murit.

Florin Piersic Jr.
„See you later, teacher…”, a scris fiul lui Florin Piersic pe pagina lui de socializare.

Ion Dichiseanu
„Din păcate s-a mai stins o stea, e dureros. Am jucat cu el, un coleg minunat, era zodia mea, Balanţă de-a mea, m-am înţeles extraordinar cu el. Un om de o valoare cum rar întâlneşti. Ultima oară când l-am văzut l-am întrebat: ce-ai mă, ce se întâmplat? Nu prea ma simt bine, mi-a zis, dar nu mi-a spus ce îl doare“, a spus şi Ion Dichiseanu.

Ileana Stana Ionescu
„A fost întotdeauna un om dăruit trup şi suflet teatrului, A lucrat cu toată inima. Nu pot să vorbesc prea mult. Sunt profund afectată. O, Dumnezeule, nu mai vreau să aud ştiri din astea“, a declarat actriţa Într-o intervenţie telefonică la România TV.

Stela Popescu
„E îngrozitor! A fost la noi la spectacol în urmă cu câteva zile. Nici nu mă aşteptam. Pleacă pe rând crema artiştilor. Nu era un depresiv, un om care să se plângă. Avea un diabet, dar asta nu l-a oprit să joace. Ultima oară când l-am văzut era cel mai bun dintre toţi. Era un foarte bun actor“, a declarat Stela Popescu pentru Antena Stars.

Tamara Buciuceanu
„Îmi pare şi mie rău. A murit un om cu har, un profesionit, rămâne în amintirea mea, emoţia este foarte mare. Nu-mi place să vorbesc prea mult. Să aibă odihna uşoară, sus în cer. Dispar atâţia oameni de valoare“, a declarat actriţa tot pentru Antena Stars.

Eugenia Şerban
„Mi-a fost profesor în anii ’90. Sunt şocată. Nu ştiam că are probleme atât de mari de sănătate. Nu a crezut nimeni că se va întâmpla asta. Dumnezeu să îl odihnească şi să aibă grijă de el acolo unde se duce. Era genul de profesor care intra în sală şi ne spunea „Bună ziua, colegi!», iar cu asta cred că am spus tot“, a declarat fosta elevă a maestrului.

Teo Trandafir
„Poate aşa e, se sfârşeşte o lume. Dar ea nu ne părăseşte fără a ne fi lăsat daruri nepreţuite, pe care trebuie doar să le îngrijim ca pe flori. Ca pe fluturi. Mircea Albulescu mi-e atât de drag, încât nu pot spune. Ne-am întâlnit cu bucurie şi respect de ambele părţi, era genul de invitat pentru care te pregăteai înfrigurat. Dar să ştiţi că venea cu braţele pline de flori, cu ochii plini de iubire. Vă mulţumesc pentru iubire, domnule Albulescu. Şi pentru poveşti, pentru forţă şi bărbăţie şi generozitate. Şi pentru tot. Cu bine“, a scris realizatoarea de televiziune pe blogul personal.INAPOI LA PRIMA PAGINA