Regretele celebrităţilor la dispariţia Prinţesei Marina Sturdza

Era un om vesel, solar, care ştia ca nimeni altcineva să atragă fonduri pentru cauze umanitare. Acum, Fundaţia Hospice „Casa Speranţei” l-a pierdut pe cel mai de seamă ambasador al său. Iată gândurile celor care i-au fost aproape şi au apreciat-o la justa sa valoare.

Principele Grigore Ghyka
”O mare mare tristeţe. O pierdere personală pentru cei care au cunoscut-o, pentru prieteni şi mai departe o pierdere pentru ţară. Nu ştiu cine o va înlocui în scopurile caritabile cu care se ocupă.”

Amalia Enache
„Am pierdut unul dintre cei mai dragi prieteni, pe Prințesa Marina Sturdza. Dar mai ales România pierde una puținele sale figuri cu adevărat aristocratice. Noblețea Marinei nu ținea de titlu, ci de sufletul ei, de eleganța faptelor și a întregii sale prezențe. Scotea din mine tot ce putea fi mai bun. Vedea la oameni ce ei încă nici nu stiau că pot fi. Și contribuia ca ei să fie în varianta lor cea mai bună cu putință. Nu am cunoscut om mai elegant, în fapte, cuvinte și prezență. Știa să țină o prietenie vie mereu, indiferent de distanțe. O să o iubesc pentru eternitate!”

Dragoş Bucurenci
„Nu mi-o pot aminti altfel decât la evenimente caritabile, fie că erau la București, la Londra sau la Chișinău. Era neobosită în a-i ajuta pe ceilalți și ne convingea pe toți, cu optimismul ei contagios, că lucrurile se vor îndrepta, că eforturile noastre au un sens, că lupta merită dusă mai departe. Nu știu mulți oameni care să nu fi fost subjugați de grația ei, de felul ei cuceritor de a fi. Era cu adevărat venită din altă lume, din lumea veche a României, și nu avea de gând să lase în urmă o lume mai puțin bună. Ne-a inspirat pe fiecare dintre cei care am iubit-o să ne trăim viețile cu un țel mai mare decât binele personal. N-o putem cinsti altfel decât urmându-i exemplul. Dragă Marina, o să ne fie dor de dumneavoastră.”

Andreea Esca
„Una dintre cele mai frumoase întâlniri pe care le-am trăit… Vă mulţumesc, vă mulţumim! RIP Doamna Marina Sturdza”

Irina Păcurariu
„Cu o eleganță desăvârșită găsea pentru fiecare din cei care se uitau la ea cu venerație o vorbă bună spusă cu voce caldă, o încurajare, o mică istorie din perioada ei de la UNICEF sau câte o anecdotă din lumea modei americane, adică mai ales perioada cât a lucrat pentru celebrul Oscar de la Renta. Avea pentru toți și câte un zâmbet pentru fiecare selfie-trofeu care urma să facă turul FB. O mare doamnă, dincolo de tituri nobiliare și familii de domnitori a căror nume l-a dus cu atâta discreție si simplitate în lume. De numele ei se leagă destine de copiii, destinatari ai campaniilor ei de binefacere sau primele proiecte paleative de la Hospice Casa Speranței. (…)  A fost un mare român și o persoană foarte specială. A construit și a dăruit exemplar. (…)  RIP, Principesă, a fost un privilegiu.”

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA