Rose McGowan: „Weinstein gemea tare în timp ce mă viola în jacuzzi”

Acuzatoarea producătorului de la Hollywood a scris o carte în care detaliază sexul forţat cu acesta

Astfel, Rose povesteşte că Harvey a ţintuit-o într-un colţ din jacuzzi, unde a început să-i facă sex oral, în timp ce se masturba… Iar detaliile oferite de Rose sunt chiar mai mult decât ar vrea să citească mulţi. „Harvey gemea tare. Printre lacrimi, i-am văzut sperma plutind printre clăbucii din jacuzzi”, menţionează ea în volumul „Brave”, care urmează să fie lansat pe piaţă în curând. Desigur, lacrimile despre care vorbeşte sunt în text pentru a ne asigura că ce se întâmpla în 1997 era… împotriva voinţei ei. Deşi mărturisirea sa este contestată de mulţi şi asta pentru că era vorba despre sex oral – o formă de sex pe care mulţi nu o asociază cu ideea de violenţă. „Pentru mine, violul înseamnă orice fel de violare a corpului meu. Dacă pătrunzi în corpul meu fie cu limba, cu degetele, cu penisul sau un obiect – fără acordul meu -, asta pentru mine înseamnă viol şi n-am nevoie de nicio lege care să-mi spună asta, atâta vreme cât eu ştiu adevărul”, spune McGowan.

Totuşi, sexul oral făcut de Harvey în timp ce mai avea şi o mână ocupată masturbându-se… pare greu de crezut că s-ar fi întâmplat cu forţa. Mai degrabă, era vorba de o forţă sau o presiune de natură psihică exercitată de Harvey asupra ei, iar Rose s-a supus la acea vreme dorinţelor lui pentru a nu-şi periclita cariera. De altfel, acest pasaj din cartea ei ilustrează tocmai această idee: „Eram sigură că vom lucra împreună mulţi ani şi ne aflam acolo pentru a pune la cale marea ascensiune din cariera mea.” Mai mult decât atât, în acel 1997, Harvey a plătit-o pe Rose cu 100.000 de dolari pentru a-i cumpăra tăcerea.

O altă idee pe care ea vrea s-o sublinieze este complicitatea lui Ben Affleck. Căci, după acea întrevedere cu Weinstein, Rose s-a întâlnit cu Ben, care ar fi observat că ea era zguduită şi ar fi comentat: „La naiba! I-am spus să nu mai facă chestiile astea…”. Pasajul e menit să susţină ideea lui Rose cum că Affleck a minţit atunci când a declarat că nu a avut habar despre comportamentul faimosului producător.

Foto: arhivă

 INAPOI LA PRIMA PAGINA