Salma Hayek, amenințată cu moartea de către Harvey Weinstein. Actrița spune totul despre hărțuitorul Hollywoodului

Într-un editorial sincer în paginile The New York Times, Salma Hayek a descris toată experiența de pe platourile de filmare cu producătorul Harvey Weinstein, dar și cele din afara lor. Actrița de 51 de ani a dezvăluit și că, la un moment dat, după nenumărate hărțuiri sexuale, Harvey Weinstein a amenințat-o cu moartea.

Au lucrat împreună la pelicula ”Frida”

Declarația Salmei Hayek se alătură șirului lung de mărturisiri împotriva producătorului hollywoodian. Actrița a povestit că, de-a lungul anilor, Harvey a invitat-o să ”facă un duș cu el”, ori ”să-l lase s-o privească în timp ce face duș/ să-i facă un masaj/ să privească cum un prieten îi face ei un masaj/ să-i facă sex oral” ori ”să se dezbrace în fața altei femei”.

Potrivit declarației cutremurătoare a actriței, după nenumărate refuzuri, Harvey a găsit o portiță prin care s-o supună la perversități, fără, însă, a putea fi dat în judecată. Salma a povestit cum, înainte să fie lansat filmul ”Frida”, Harvey i-a spus că pelicula nu o să vadă lumina zilei dacă nu realizează o scenă de sex cu o altă femeie. ”Pentru prima dată în cariera mea, am suferit o cădere nervoasă. Corpul a început să-mi tremure incontrolabil, respirația mea s-a încetinit și am început să plâng și să plâng și n-am mai putut să mă opresc. Și nu o faceam pentru că mă dezbrăcam în fața altei femei. A fost pentru că mă dezbrăcam pentru Harvey Weinstein. Dar nu puteam să spun nimănui pe atunci”, a relatat actrița.

Scenele ”comandate” de Harvey Weinstein

Salma a dezvăluit și că Harvey Weinstein a mers într-atât de departe încât a amenințat-o cu moartea, la un moment dat. ”O să te ucid. Să nu crezi că n-am s-o fac”, i-ar fi zis Harvey într-un moment de nervozitate și schimb de replici acide cu actrița. Iar alteori, Harvey o discredita, menționând că filmele ei sunt lipsite de sex-appeal sau talent. ”Mi-a spus că singurul lucru pe care l-aș avea ar fi sex-appeal-ul, însă în filmul respectiv e inexistent. Mi-a spus că o să închidă filmul pentru că nimeni nu o să vrea să mă vadă în rolul acela”, a mai povestit Salma Hayek.

Salma Hayek în ”Frida”

foto: Miramax, arhivăINAPOI LA PRIMA PAGINA