Shannen Doherty duce un război cu moartea

Se împlinesc aproape doi ani de când cea pe care o cunoaştem cu toţii pentru rolul vulcanicei Brenda din „Beverly Hills, 90210“ duce o bătălie pe viaţă şi pe moarte, la propriu, cu o teribilă maladie: cancerul la sân.

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 09: Shannen Doherty attends Hollywood Unites for the 5th Biennial Stand Up To Cancer (SU2C), A Program of The Entertainment Industry Foundation (EIF) at Walt Disney Concert Hall on September 9, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Ani teribili. În martie 2015, Doherty a fost diagnosticată cu cancer la sân. Un an mai târziu, făcea mastectomie, iar de curând a terminat şedinţele de radioterapie.

”I-am spus soţului meu să profite de fiecare moment petrecut cu mine pen­tru că, în cinci ani, voi fi moartă“, decreta actriţa de 45 de ani vara trecută, cu ochii în lacrimi, atunci când a lăsat o lume întreagă s-o urmărească în cel mai cumplit episod din această lup­tă: cel în care şi-a ras părul înaintea unei runde agresive de radioterapie. Doctorii îi dădeau atunci o veste care poate dărâma chiar şi cele mai puter­nice caractere: celulele canceroase s-au răspândit în afara ganglionilor limfatici.

colaj

Chiar dacă bătălia nu este încă câştigată complet, Shannen Doherty este, astăzi, pe jumătate victorioasă. Anul nou i-a adus actriţei un nou în­ceput, odată cu finalizarea şedinţelor de radioterapie, iar bruneta a sărbăto­rit momentul aşa cum ar face-o orice femeie cochetă ca ea. Cu o tunsoare şi o vopsire a părului, care i-au adus, în plus, şi culoare în obraji, aşa cum putem vedea în cele mai recente fo­tografii cu actriţa. Din fericire, cel de-al treilea soţ al rebelei Shannen, fo­tograful şi regizorul Kurt Iswarienko, i-a fost cel mai important sprijin, iar asta a contat enorm pentru vedeta cu moralul la pământ. Cei doi s-au căsă­torit în 2011, cu gândul să devină rapid părinţi, mai ales că amândoi trecuseră de 40 de ani. Din păcate, în urmă cu doi ani, toate visele lor se spulberau odată ce actriţa primea cruntul dia­gnostic. Unul pus prea târziu pentru ca ea să fie în afara oricărui pericol, iar asta numai din vina fostului ei contabil, care nu i-a plătit asigurarea medicală, iar actriţa nu a putut să-şi facă controale medicale regulate.

Mandatory Credit: Photo by Jim Smeal/BEI/Shutterstock (5895493cz) Shannen Doherty Stand Up To Cancer event, Arrivals, Los Angeles, USA - 09 Sep 2016
El îi dă putere. Kurt Iswarienko îi este soţ din 2011.

Shannen l-a dat în judecată pe contabil, a câştigat procesul şi daune de mai multe milioane de dolari, dar victoria a avut un gust amar. Actriţa a fost nevoită să treacă, într-o pri­mă fază, printr-o mastectomie a sâ­nului atacat de cancer. „Îmi iubesc sânii. Toată lumea ştie că sunt mag­nifici. Dar prefer să rămân în viaţă“, explica aceasta, invitată în platoul emisiunii lui Dr. Oz, în luna februa­rie a anului trecut.

Din păcate, eliminarea sânului bolnav n-a fost de ajuns pentru ca actriţa să nu mai sufere. Cancerul s-a propagat şi a fost nevoie şi de lungi sesiuni de chimioterapie şi radioterapie. Pe lângă viitorul incert, fiindcă această boală nu se dă niciodată bătută, Shannen trebuie să accepte şi necruţă­toarea transformare fizică care vine la pachet cu tratamentul împotriva cancerului.

Actriţa nu a fost, însă, sin­gură în lupta ei pentru viaţă şi a primit sprijin de la cine se aştepta mai puţin. Fostele ei rivale din serialele care au făcut-o celebră, Tori Spelling şi Jennie Garth (Beverly Hills, 90210), respectiv Alyssa Mila­no (Charmed) îi sunt aproape şi îi trimit constant mesaje de încurajare. „Fight like a Bren­da!“, o încurajează ele, iar cea care i-a dat viaţă celebrului personaj chiar asta face. Nu se dă bătută.

 26 de ani de Beverly Hills, 90210

Cast of Beverly Hills, 90210 (Photo by mikel roberts/Sygma via Getty Images)
Beverly Hills, 90210. Serialul care nu i-a adus lui Shannen doar faima, ci şi prieteni care-i sunt acum alături.

În 1990, o Shannen Doherty în vârstă de 18 ani primeşte rolul vieţii ei în serialul cult al anilor ’90, cel al neadaptatei Brenda Walsh. Evident că succesul vine la pachet cu viciile, pentru unii, iar bruneta le bifează pe toate: alcool, droguri, incidente cu poliţia, relaţii amoroase dubioase şi conflicte pe platourile de filmare. Ba mai mult, comportamentul ei nesuferit o face subiect de anti fan-club, unul cu un nume cât se poate de explicit: „I Hate Brenda“. Colegele de platouri, Jennie Garth (Kelly) şi Tori Spelling (Donna), o detestă în tăcere, iar după patru ani în echipa serialului, în 1994, Shannen părăseşte producţia şi colegii ei răsuflă uşuraţi. Din fericire, astăzi, aceştia au îngropat trecutul şi resentimentele şi formează un adevărat fan-club pentru fosta lor amică, care trece acum prin clipe grele.

The Cast Of "Charmed." From L-R: Alyssa Milano As Phoebe Halliwell, Shannen Doherty As Prue Halliwell And Holly Marie Combs As Piper Halliwell. (Photo By Getty Images)
Charmed. Un serial prea mic pentru două vedete ca ele: Alyssa Milano şi Shannen Doherty.

foto: gettyINAPOI LA PRIMA PAGINA