Tamara Buciuceanu-Botez, 88 de ani de viață ca un spectacol

Una dintre cele mai mari și mai apreciate actrițe ale României din generația de aur  a împlinit astăzi, 10 august, 88 de ani. Este faimoasă pentru jocul său actoricesc din filme binecunoscute precum „Primăvara Bobocilor” sau „Ion”, însă rolul lui Isoscel din seria „Liceenii” rămâne unul memorabil. Ea este supranumită „Doamna comediei românești”, cu o viață spectaculoasă, atât pe scenă, cât și în realitate.

Cea mai „iubită” profesoară de matematică din cinematografie a ajuns astăzi la venerabila vârstă de 88 de ani și o carieră presărată cu succes, de peste 57 de ani de teatru şi film. A jucat pe marile scene ale României, în piese de teatru excepționale, ba chiar a fost decorată de Casa Regală a României cu Ordinul Coronei României în grad de ofițer, la Peleș, în 2014.

Personajele din „Liceenii” s-au unit în 2011, pentru un pictorial și un interviu exclusiv pentru revista OK!

Este o figură emblematică a comediei românești, fiind distinsă cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania în 2008. Din păcate actrița s-a restras de ani buni din activitatea profesională, însă haideți să ne aducem ce a declarat cu ocazia reuniunii „Liceenii”. Au trecut 31 de ani de la debutul celui mai frumos film de dragoste în care Ştefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru au făcut un adevărat spectacol, iar în 2011 madam Isoscel contempla la trecerea timpului:  „Vreau să vă spun că eu am pierdut în fiecare an câte un an. Dar am câştigat în anii aceştia cele mai frumoase călătorii din viaţa mea. Am văzut toate continentele. Am făcut ce am considerat că e mai frumos. Am atacat toate genurile. Şi muzică. Şi operetă. Şi dramă. Şi comedii. Încă, la ora asta, Dumnezeu mă aju­tă şi nu mi-am pierdut uzul raţiunii. Vreau să vă spun că, în privinţa filmului, a fost pentru mine perioada cea mai frumoasă. Am trăit printre cei tineri. Erau foarte cuminţi şi, fără nicio glumă, erau foarte serioşi când începeau filmările. Nu uitaţi că regizorul Corjos v-a iubit mult. Şi că el foarte mult a însemnat pentru acest film.

Citește întregul interviu AICI!

Foto: Arhiva OKINAPOI LA PRIMA PAGINA