Totul despre Thalía, fosta eroină din ”Marimar”

Mai sexy, mai rebelă şi mai curajoasă decât în tinereţe, cea mai titrată artistă a Mexicului a ştiut să se reinventeze mereu, de la „Maria la del barrio“ la „Reina Thalía“.

abrir
Thalia are 44 de ani

La începutul anilor ’90, Thalía se făcea cunoscu­tă în toată lumea, odată cu valul de telenovele care a luat cu asalt programele de tele­viziune şi care au adus limba spaniolă şi cultura latino mai aproape de publi­cul telespectator. În România, serialele Maria Mercedes (1992), Marimar (1994), Maria la del Barrio (1995) sau Rosalinda (1999) au cultivat gustul pentru tele­novele şi au transformat-o pe Thalía într-o eroină cu care femeile empati­zau, graţie rolurilor de fetiţă nefericită, marginalizată şi persecutată, care într-un final răzbeşte în viaţă după multe suferinţe. Practic, reţeta clasică a orică­rei telenovele de succes!

Poveşti care au avut, întrucâtva, tangenţă cu propria ei istorie de me­zină răsfăţată a unei familii cu patru fete din Ciudad de México, în care ta­tăl, Ernesto Sodi, era cercetător, doctor în patologie, criminalist şi scriitor, iar mama, Yolanda Miranda, era pictoriţă. Căci, la doar 5 ani, Thalía Ariadna Sodi y Miranda trăia pierderea prematură a tatălui ei, cu urmări nebănuite: n-a vorbit timp de un an şi a fost diagnos­ticată cu o fază incipientă de autism. După eforturi nesfârşite din partea mamei, care a tot dus-o la diverşi spe­cialişti, s-a descoperit că aceasta credea că, atunci când şi-a luat ultima oară la revedere de la tatăl ei, pupicul pe care i l-a trimis a fost cel care l-a ucis.

descărcare   descărcare (1)

În urma tratamentelor susţinute, Thalía şi-a continuat copilăria în mod firesc, mama distrăgându-i atenţia cu lecţiile de balet şi de gimnastică, cu diferitele concursuri de pictură şi de arte plasti­ce dedicate copiilor ori chiar cu vizitele pe platourile de filmare – ea fiind selectată pentru un rol într-o reclamă televizată pe când avea doar un an şi având numeroase apariţii televizate, începând din 1980, când cânta cu gru­purile Din-Din şi Timbiriche. Oportunităţi create şi de sora ei cea mare, actriţa Laura Zapata, care s-a născut în timpul primului mariaj al mamei sale cu Guillermo Zapata şi de care se leagă o altă poveste cu iz de telenovelă: Thalía şi celelalte fete ale Yolandei Miranda au cunoscut-o abia după moartea lui Ernesto Sodi, care îi interzisese soţiei sale să aibă orice legătură cu ea şi din cauza căruia a fost crescută de bunica maternă.

thalia005INAPOI LA PRIMA PAGINA