Totul despre Sharon Stone, diva care se întrece cu timpul

În august, îndrăznea ce multe alte femei de vârsta ei n-ar cuteza nici măcar să-și imagineze. Să pozeze nud, complet nud, pe o copertă lucioasă, afișând în cadre neverosimil de sexy cât de seducătoare poate fi vârsta de… 57 de ani!

CAP D'ANTIBES, FRANCE - MAY 22:  Sharon Stone poses for a portrait at amfAR's 21st Cinema Against AIDS Gala Presented By WORLDVIEW, BOLD FILMS, And BVLGARI at Hotel du Cap-Eden-Roc on May 22, 2014 in Cap d'Antibes, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/amfAR14/WireImage)
Sharon Stone, în 2014

Un farmec și un sex-appeal care au urmărit-o pe actrița nominalizată la un premiu Oscar în 1995, pentru rolul lui Ginger McKenna din „Casino“, încă de când a părăsit, la 19 ani, Pennsylvania natală pentru a trăi visul american la New York. O frumusețe fără vârstă, la fel de sigură pe sexualitatea ei și azi, așa cum a fost și-n 1980, în filmul ei de debut pentru care n-a rostit nicio replică, „Stardust Memories“, sau în mega aclamata producție „Basic Instinct“ (1992).

No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage. Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX Shutterstock (1542780a) Basic Instinct,  Sharon Stone Film and Television
Faimoasa scenă din Instinct Primar

Am putea merge până acolo și spune că ședința foto nud pentru „Harper’s Bazaar“ a fost chiar mai îndrăzneață decât celebra apariție a actriței din „Playboy“, în anul 1990. Acum 25 de ani, era vorba despre o încercare de a-și dinamiza cariera. Mulți o sfătuiau, pe atunci, să fie mai sexy, iar după ce Sharon s-a dezbrăcat de hainele ei lălâi și și-a expus nurii tuturor, regizorul Paul Verhoeven îi oferea rolul care a făcut-o faimoasă. Cel al criminalei bisexuale Catherine Trammel.

Totuși, această Sharon de 57 de ani nu are pretenții de bombă sexy, declarând cu umorul care o caracterizează: „Sunt conștiență că fundul meu arată ca un pungă cu clătite. Nu am pretenția că sunt cea mai arătoasă ființă din lume.“

Sharon Stone, pentru Harpers Bazaar

sharon stone_instagram_harpers bazaar

Lăsând deoparte frumusețea ei fără vârstă, suntem surprinși s-o vedem, astăzi, pe Sharon regândindu-și cariera și acceptând roluri în seriale TV, unele episodice, precum în „Law & Order: Special Victims Unit“, altele mai consistente, ca în drama de acțiune „Agent X“, acolo unde Sharon intră, din 8 noiembrie, în pielea oficială a unui vice președinte american.

O femeie puternică și frumoasă, așadar, și un rol care o definește și în viața reală pe Sharon Yvonne Stone. Să ne amintim că actrița născută într-o familie modestă, cu origini irlndeze, din Meadville, Pennsylvania, a fost un copil cu extraordinare capacități academice, astfel încât, la doar cinci ani, a fost înscrisă direct în clasa a doua.

„Când m-am născut, aveam deja 40 de ani“, glumește actrița. „La nici un an, eu vorbeam și mergeam. Apoi, am mers la școală și i-am înnebunit pe toți, căci și-au dat seama că gândesc ca un adult. Puneam întrebări ca un adult și voiam răspunsuri de adult.“

Un copil-adult care visa lucruri mai mărețe decât să-și tocească coatele pe băncile unei facultăți, așa că Sharon a părăsit Universitatea Edinboro, după ce a câștigat titlul de Miss Crawford County și unul dintre jurați a sfătuit-o să se concentreze pe lumea modei. Zis și făcut. Cu toate acestea, instituția pe care Sharon a abandonat-o în favoarea modelingului i-a acordat, peste ani, o diplomă onorifică de doctor în Filosofie.

Parcursul lui Sharon spre faimă este atât de previzibil, încât nu este cazul să ne concentrăm prea mult pe el. Model cu oarecare succes, Stone își dă seamă că actoria este, de fapt, chemarea ei și începe să-și clădească, piatră cu piatră, cariera pe care o știm și noi azi.

„N-am fost de la început tipul de fată sexy. Mi se spunea că nu primesc roluri deoarece nu sunt îndeajuns de seducătoare. Atunci, am învățat cum să fiu sexy. Până atunci, eram tocilara, fata cea deșteaptă“, își amintește Sharon.

Și tot ca în majoritatea poveștilor care se croiesc în jurul actrițelor tinere și frumoase, și debutanta Sharon și-a încrucișat drumul profesional cu cel personal, căsătorindu-se în 1984 cu producătorul TV Michael Greenburg, care a distribuit-o, evident, în ceva filme realizate de el. O căsnicie de care s-a ales praful trei ani mai târziu.

Big break-ul ei a fost Total Recall-ul lui Paul Verhoeven, cu Arnold Schwarzenegger în rol principal, însă de-abia doi ani mai târziu, în Basic Instinct-ul din 1992, criticii ajung să o ia în serios. E drept că și scena principală din film, în care personajul lui Sharon, o criminală perversă și bisexuală, își expune vaginul atunci când este interogată de polițiști, i-a ajutat pe mulți să-i rețină numele. De-abia aici începe drama. Sharon spune că da, a acceptat să filmeze fără lenjerie intimă, dar nu se aștepta ca scena să fie atât de explicită. Pe de altă parte, regizorul și scenaristul filmului au afirmat că actrița era cât se poate de conștientă de nivelul de expunere a zone sale intime și că declarațiile ei sunt mincinoase.

Cu toate acestea, bărbații erau fascinați de această blondă pe care și-o imaginau, probabil, la fel de… deschisă sexual precum faimosul ei personaj din „Basic Instinct“. Co-producătorul filmului „Silver“, Bill MacDonald, își părăsea nevasta pentru Sharon și-o cerea pe blonda fatală de soție. O logodnă și o relație scurtă și intensă, între 1993 și 1994. Un an mai târziu, în 1995, Stone se logodește din nou, de data aceasta cu asistentul de regie Bob Wagner. Ați ghicit, n-au ajuns la altar.

Mandatory Credit: Photo by Richard Young/REX Shutterstock (379088il) PHIL BRONSTEIN AND SHARON STONE Vanity Fair Oscars / Academy Awards Party, Los Angeles, America - 24 Mar 2002
Phil Bronstein și Sharon Stone

Cel mai îndelungat mariaj avea să-l cunoască la maturitate, pe când avea deja 40 de ani, și când a mai dat o șansă iubirii alături de jurnalistul Phil Bronstein, redactor-șef la San Francisco Examiner și, mai târziu, la San Francisco Chronicle. Părea că norocul i se schimbă și că Phil este ceea ce îi trebuie, iar Sharon începea să viseze la o familie, adoptând alături de soțul ei, în 2000, un băiețel, pe Roan Joseph. Trei ani mai târziu, Bronstein îi cerea divorțul și, pentru ca lovitura să fie și mai puternică, copilul rămânea în grija tatălui.

„Am eșuat în cele mai importante aspecte ale vieții. Am eșuat în starea mea de sănătate, am eșuat în mariaj, am eșuat în toate, dar m-am ridicat și-am mers mai departe“, și-a rezumat Sharon, peste ani, neîmplinirile sentimentale.

Ei bine, da, actrița a fost lovită, într-adevăr, nu numai de indiferența lui Cupidon, ci și de un accident vascular cerebral aproape fatal, în 2001, în timp ce aceasta se antrena pentru un cros caritabil. Anevrismul a fost urmat de o hemoragie cerebrală care s-a întins pe nouă zile.

„Corpul meu a avut nevoie de doi ani pentru a absorbi tot acel sânge. M-am simțit de parcă mi s-a schimbat ADN-ul cu totul.“ Într-adevăr, Sharon a avut nevoie de luni întregi pentru a-și simți din nou piciorul stâng și de ani pentru ca vederea să-i revină la parametri normali.

Am putea spune că vedeta s-a născut din nou. O altă ființă, mult mai pozitivă, recunoscătoare pentru simplul fapt că este în viață și că îmbătrânește frumos. Și, chiar dacă viața n-a vrut-o soție și mamă naturală, actrița a știut (și a putut) cum să cunoască împlinirea maternității pe cont propriu, adoptând încă doi băieți, pe Laird, acum în vârstă de 10 ani, în 2005, și pe Quinn, 9 ani, în 2006.

NO JUST JARED USAGE Sharon Stone and sons out and about in West Hollywood Pictured: Sharon Stone,  Roan Joseph Bronstein, Quinn Kelly Stone Ref: SPL1137456  260915   Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:	212-619-2666 London:	870-934-2666 photodesk@splashnews.com
Sharon Stone cu Roan și Quinn, doi dintre cei trei fii ai săi adoptați

O învingătoare care nu se ia prea în serios și nu se lamentează din cauza neîmplinirilor personale. Ba chiar se amuză de reticența bărbaților care, deși au fantezii cu ea, se tem să-i ceară o întâlnire. „Flirtez pe față, dar nu cred că bărbații își dau seama că flirtez cu ei. Le par amuzantă. Mă întreb dacă își dau seama că sunt heterosexuală“, glumește Stone în recentul ei interviu pentru Harper’s Bazaar.

O regăsim, azi, pe Sharon așa cum a fost întotdeauna. Deșteaptă, prietenoasă și spirituală, încercând să scape de ștampila de divă „fatală“, întreținută, ce-i drept, în trecut, doar din dorința de a-și masca timiditatea excesivă. Și, nu în ultimul rând, o femeie care-și dorește să fie invitată în oraș…

foto: guliver/getty images/rex features/splash news, instagram, www.cinemagia.roINAPOI LA PRIMA PAGINA