Totul despre Sylvester Stallone, eroul de sacrificiu al Hollywoodului

A creat două personaje legendare, Rocky şi Rambo, şi a reinventat filmele de acţiune în aniii ’80. Viaţa, însă, i-a oferit felii dure de realitate şi lupte pe care n-a avut cum să le câştige.

Sylvester Stallone (31)

Veşnicul mercenar înarmat până în dinţi tocmai a împlinit 70 de ani. Şi tocmai ce-a asistat neputincios la atentatul de la Nisa. Cu câteva minute înainte de sângerosul atac, se bucura de pe iaht de focul de artificii lansat de Ziua Franţei. Ba chiar a postat o fotografie cu el părând că are o coroană de artificii, în chip de Statuie a Libertăţii. „Din păcate, asta se întâmpla cu câteva momente înainte de oribilul şi laşul atac din Nisa, Franţa“, a fost comentariul lui ataşat instantaneului postat la puţine minute după miezul nopţii, între 14 şi 15 iulie.

13716133_303553243367500_2392915191250321381_n

Rambo s-ar fi luptat, şi-ar fi scos toată muniţia din dotare şi i-ar fi urmărit pe vinovaţi până la ultimul, ca să răzbune moartea atâtor oameni nevinovaţi. În viaţa reală însă, chiar dacă şi acum ar putea să doboare la pământ cinci luptători bine antrenaţi, Sly Stallone rămâne doar observatorul unei lumi a cărei balanţă de putere oscilează permanent.

În filmele lui, el e salvatorul lumii, eroul providenţial, neînfricatul, apărătorul libertăţii, supravieţuitorul şi justiţiarul total. În scenariile hollywoodiene, totul se termină cu bine şi toată lumea pleacă acasă fericită. Cu julituri, cu scene incandescente pe fundal, dar fericită. Şi da, poate acesta este momentul în care lumea chiar ar avea nevoie de un Rambo care să coboare de pe marile ecrane. Din păcate, Stallone nu poate decât să-şi ducă ideea de anul trecut până la capăt, şi anume să creeze cel de-al patrulea film al seriei, „Rambo: The Last Blood“, în care legendarul veteran de război încearcă să anihileze gruparea ISIS.

„Avem echipe de prospecție în Irak și Siria, unde ISIS are punctele tari. Lucrăm cu localnicii pentru a putea oferi cea mai intensă și realistă experiență pe care un film cu Rambo a oferit-o vreodată“, declara starul anul trecut la Comic Con, promiţând că pelicula va fi gata anul acesta. Momentan, ea nu se înscrie pe lista proiectelor aflate în derulare, nici măcar la capitolul proiecte anunţate…

Stallone nu lipseşte, însă, de pe ecrane nici în cel de-al şaptelea deceniu al său de viaţă, apărând recent în „Creed“ (ultimul film din franciza „Rocky“) şi în „The Expendables“ şi având în plan două filme cu mafioţi: „Scarpa“ şi „Omerta“, ambele anunţate pentru anul viitor. Doar ştie să joace perfect italieni, de vreme ce însuşi tatăl său, Franco, era imigrant italian din regiunea Puglia. În schimb mama lui, Jacqueline, era de origine franceză – acum înţelegem mai bine preferinţa lui de-a se plimba vara cu iahtul pe Coasta de Azur…

Sylvester Stallone (27)

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA