Uite ce ținute a purtat Michelle Obama în vizita de la Havana

Diplomație, dar și eleganță la întânirea istorică între prezidențiabilii Americii și cei din Cuba.

HAVANA, CUBA - MARCH 20:  First lady Michelle Obama, President Barack Obama, Malia Obama and Sasha Obama arrive at Jose Marti International Airport for a 48-hour visit on Airforce One March 20, 2016 in Havana, Cuba. Obama is the first President in nearly 90 years to visit Cuba, the last one being Calvin Coolidge.  (Photo by Joe Raedle/Getty Images)
Familia Obama, la Havana, Cuba.

După mai bine de opt decenii, duminică, pe pământ Cubei a pășit primul președinte american. E vorba despre Barack Obama, care încearcă o reconciliere istorică cu familia Castro.

Șeful statului american a mizat și pe farmecul soției sale, Michelle, care a atras toate privirile, încă de la sosirea pe aeroportul din Cuba.
La aterizare, Prima Doamnă a salutat veselă mulțimea, fiind îmbrăcată cu o o rochie scurtă, albă cu un print floral în culorile albastru și roșu. Ținuta elegantă poartă semnătura designerului Carolina Herrera și care costă în jur de 2.190 $.

Alegerea designerului nu a fost una întâmplătoare, fiind a treia oară când Michelle Obama îi poartă creațiile, după cina organizată în 2014 în cinstea președintelui francez François Hollande și întâlnirea cu Papa Francisc din septembrie 2015. Născută la Caracas, în Venezuala, în 1939, Carolina Herrera e una dintre cele mai faimoase creatoare de modă a Americii Latine, iar acum este cetățean al Statelor Unite ale Americii. Mai mult, Herrera e celebră pentru că a îmbrăcat și alte Prime Doamne, inclusiv pe Jacqueline Kennedy, pentru a care a început să confecționeze ținute încă din 1982.

Totodată, fiicele lui Barack și ale lui Michelle, Malia și Sasha, au fost și ele prezente, la întâlnire. Îmbrăcate în rochii lejere, scurte, și încălțate cu pantofi sport, potrivite vârstei lor, cele două adolescente moștenesc trăsăturile mamei lor.

HAVANA, CUBA - MARCH 20:  (L-R) Sasha Obama, 14, first lady Michelle Obama, U.S. President Barack Obama and Malia Obama, 17, pause to look at a statue of Cuban independence hero Carlos Manuel de Cespedes during a walking tour of the plaza of the 18th century Catedral de San Cristobal de la Habana in the Old Havana neighborhood March 20, 2016 in Havana, Cuba. Obama is the first sitting president to visit Cuba in nearly 90 years.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Sasha (14) a ales o rochie Ivana Knit de la Shoshanna (385 $), cu decolteu în V, în timp ce sora ei mai mare, Malia (17), a optat pentru o rochie înflorată de la Asos (48 $), cu guler la baza gâtului.

La cina de stat oferită ieri seară de președintele cubanez Raul Castro, Michelle Obama a avut o ținută destul de cuminte, înflorată, de la Naeem Khan, pe care a înviorat-o cu o pereche de cercei lungi de culoare roșie.

<> on March 21, 2016 in Havana, Cuba.INAPOI LA PRIMA PAGINA