Un Oscar rasist? Jada Pinkett Smith, nemulțumită de nominalizări

Academia de film americană a fost criticată din nou, la fel ca anul trecut, din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizări la premiile Oscar, în ale cărei categorii principale nu se regăsesc nici în acest an actori şi regizori de culoare.

attends the 73rd Annual Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel on January 10, 2016 in Beverly Hills, California.
Jada și Will, la ediția de anul acesta a Globurilor de Aur

Pe Twitter, hastag-ul #OscarsSoWhite (Oscarurile Atât de Albe) a revenit în forţă după anunțarea nominalizărilor la prestigioasele premii, deoarece actorii şi regizorii de culoare nu au fost incluşi nici în acest an în categoriile principale.

Chiar și Chris Rock, gazda ediției de anul acesta a Premiilor Oscar, a numit evenimentul varianta albă a premiilor BET, cele din urmă fiind acordate performanțelor obținute de artiștii de culoare. Ca o paranteze: de ce este OK să existe niște premii doar pentru artiștii de culoare și de ce nu este privit și acest lucru ca fiind rasist?

Și asta în pofida faptului că unele performanţe actoriceşti realizate de actori ce provin din comunitatea de culoare sau din alte grupuri entice au fost lăudate de criticii de specialitate. Este vorba despre Benicio Del Toro, cu rolul din „Sicario”, Michael B. Jordon, cu rolul din „Creed”, şi Will Smith, cu rolul din „Concussion”.jada

Omiterea interpretării soțului ei a fost prilej de frustrare pentru soția lui Smith, Jada Pinkett, care a răbufnit pe pagina ei de Facebook: „La Oscaruri, persoanele de culoare sunt invitate mereu să acorde premii sau să distreze audiența, dar rareori ni se recunosc meritele actoricești. Ar trebui ca acești actori de culoare să nu mai participe la astfel de premii? Oamenii te tratează în felul în care le permiți să o facă. Cu respect, în ciuda unei dezamăgiri profunde, J“.

Cu toate acestea, Will Smith n-a fost chiar ignorat de membrii Academiei Americane de Film, fiind nominalizat de două ori, de-a lungul timpului, la prestigiosul premiu Oscar, în 2001 și 2006, prentru rolurile din Ali și The Pursuit Of Happyness.INAPOI LA PRIMA PAGINA