Unde va fi înmormântat ultimul monarh al României

Familia Regală a confirmat oficial trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I și a anunțat că programul oficial al funeraliilor urmează să fie comunicat în curând.

Conform comunicatului Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al ultimului monarh al României va fi adus în țară miercurea viitoare, pe 13 decembrie, iar funeraliile Regelui Mihai I al României vor avea loc sâmbătă, 16 decembrie.

Conform protocolului, trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I ar urma să fie depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc cel mai probabil la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, alături de Regina Ana.INAPOI LA PRIMA PAGINA