Viața sexuală a lui Charlie Chaplin

Citeste tot despre:

„Un degenerat inuman”. Aşa e descris de una dintre soţii în documentele de divorţ descoperite recent într-o bancă abandonată din Los Angeles. Atras de minore şi cu un apetit sexual de nestăvilit: Chaplin făcea sex şi de 6 ori pe noapte fără să fie obosit! Este limpede că geniul comediei a fost şi unul dintre creatorii primelor scandaluri amoroase de la Hollywood!

Chaplin avea un apetit sexual de nestăvilit.
Chaplin avea un apetit sexual de nestăvilit.

Mai multe căsnicii, copii din flori și acuzații de abuz din partea unor actrițe care aveau jumătate din vârsta lui…. Astea sunt doar o parte din agitata viață privată cu care Charlie a contrabalansat o carieră în film încununată de succes. La 29 de ani se însura, mai de voie de nevoie, cu actrița de doar 16 ani Mildred Harris, doar fiindcă ea îi spusese că e însărcinată. După nuntă, totul s-a dovedit o alarmă falsă, dar până la urmă, când Mildred a rămas însărcinată, copilul a murit, din păcate, la trei zile după naștere.  Iar mariajul a durat doar doi ani. La divorț, Mildred a declarat că a fost tratată cu cruzime pe parcursul căsniciei. Dacă își aducea prietenii în casa lor, el nu mai apărea deloc acasă. Și nici nu-i spunea când avea de gând să se întoarcă, fiindcă el trebuia să fie liber și să-și trăiască viața. Ceea ce însemna, desigur, câte aventuri extraconjugale poftea. “Era foarte irascibil, nerăbdător și mă trata ca pe o cretină”, l-a acuzat Mildred, care a primit 100.000 de dolari la divorţ.

Mildred Harris a primit 100.000 de dolari la divorțul de Chaplin.
Mildred Harris a primit 100.000 de dolari la divorțul de Chaplin.

La 35 de ani, Charlie se căsătorea a doua oară, de data aceasta cu Lita Grey, pe care a distribuit-o în filmul său, The Gold Rush. Potrivit povestirilor acesteia, Lita l-ar fi întâlnit pe Charlie prima oară pe când ea avea vârsta de 8 ani și a lucrat prima oară cu el când avea 12 ani și a primit un rolișor în The Kid. Apoi, după o pauză de trei ani, la 15 ani, Lita s-a dus să dea o probă când a auzit că Charlie căuta brunete pentru pelicula Goana după aur… Și iată cum povestea s-a repetat: după o seară nebună în cabina de machiaj, Lita s-a temut că era însărcinată, iar el s-a temut că va fi închis fiindcă întreținuse relații sexuale cu o minoră. Iniţial i-a cerut să avorteze. Mai apoi, Charlie i-a propus mamei fetei să găsească un băiat pe care el îl va plăti cu 20.000 de dolari ca să se însoare cu Lita şi să-i crească copilul. O propunere care a oripilat-o pe mama Litei, conform celor scrise de Peter Ackroyd, în biografia “Charlie Chaplin”.

În cele din urmă, s-au căsătorit în secret în Mexic. Şi cu toate că mariajul a fost unul nedorit de Charlie, Lita a povestit apoi că Charlie era o maşină de sex, care o satisfăcea cu uşurinţă şi de şase ori pe noapte fără a da semne de oboseală! Împreună i-au avut pe Charlie Chaplin Jr. și pe Sydney Earl Chaplin. La cea de-a doua sarcină, însă, deranjat, Charlie a început s-o bănuiască de infidelitate, ajungând să patruleze la uşa dormitorului cu un pistol, conform cărţii scrise de Peter Ackroyd . Mariajul a durat tot trei ani, Lita cerând disperată divorțul nu doar din cauza numeroaselor lui aventuri extraconjugale, ci şi a violenţei. Aceasta l-a acuzat că ar fi ameninţat-o chiar pe ea cu pistolul, forţând-o să facă avort. Dar asta nu e tot. În documentele depuse la tribunal, Lita a pretins că pe tot parcursul căsniciei, Chaplin îi impusese să-i satisfacă “poftele lui sexuale degenerate, perverse, nefireşti, anormale”! Lita îşi dorea din tot sufletul să lovească cât mai puternic în imaginea actorului.

Charlie și Lita Grey, cea care i-a lovit greu imaginea...
Charlie și Lita Grey, cea care i-a lovit greu imaginea…

O parte a documentelor depuse de ea la tribunal în 1927 au fost descoperite anul trecut, iar conţinutul lor nu face decât să susţină şi să dezvolte cele scrise de Ackroyd: Lita îl descrie în aceste documente pe Chaplin ca pe un soţ care a tratat-o “revoltător şi inuman”. Este vorba de 50 de pagini descoperite într-o bancă abandonată din Los Angeles. Documentele merg până în detaliu, descriind cererile sexuale ale lui Charlie – acte sexuale care în California anilor ’20 erau considerate ilegale. Printre altele, Lita ar fi fost forţată să ia parte la partide de sex în trei cu el şi o altă femeie. “Cerinţele lui erau atât de degradante şi jignitoare, încât i-au şocat sensibilitatea şi decenţa morală a soţiei şi i-au creat repulsie”, se mai spune în documente. Dacă ar fi să glumim, am putea spune că Charlie a fost un geniu fără să vrea şi în privinţa scandalurilor sexuale: a creat unele înaintea vremurilor sale. Azi, un asemenea caz nu ar mai fi atât de şocant…

Ajuns în presă, acest scandal i-a afectat grav imaginea, mulţi cerând interzicerea filmelor lui.Devastat, Chaplin ar fi încercat, potrivit şoferului său, să se arunce de la fereastra hotelului său din New York.

Finalmente, Charlie i-a plătit Litei la divorț 800.000 de dolari în total, cel mai scump divorț până la acea dată… După nouă ani, actorul s-a însurat a treia oară. Aleasa: Paulette Goddard. De data aceasta, căsnicia a durat șapte ani, destrămându-se din cauza geloziei și a obsesiei de a o controla a lui Charlie, fiindcă Paulette era complet diferită de primele lui două soții: era independentă, avea contract cu studiourile Paramount și se descurcase în lumea filmului încă înainte de a-l întâlni pe el… În 1940, la scurt timp după premiera peliculei The Great Dictator, s-au despărțit.

Charlie și Paulette Goddard
Charlie și Paulette Goddard

Pentru Paulette a fost cu atât mai deranjant cu cât Charlie avea obiceiul de a se lăuda cu cuceririle lui. La un moment dat, a susținut că s-a culcat cu 2.000 de femei. Real sau nu acest număr, cert este că Charlie a fost un mare cuceritor al vremurilor sale, asta în ciuda faptului că era mic de înălțime și avea capul puțin cam mare pentru trupul său firav… În schimb, ochii lui albaștri, părul cârlionțat și buzele frumoase… Cu ele și mai ales grație succesului său, Charlie cucerea destul de ușor.

A patra oară a fost cu noroc: la 54 de ani, s-a îndrăgostit de Oona O’Neill, fiica de 18 ani a lui Eugene O’Neill. Ea i-a dăruit opt copii, rămânându-i alături până la sfârșitul vieţii.

Charlie Chaplin (Sir Charles Spencer Chaplin, 1889 - 1977), English film actor and director, with his wife Oona O'Neill after receiving a Knighthood from Queen Elizabeth II at Buckingham Palace in London. Original Publication: People Disc - HW0508 (Photo by Fox Photos/Getty Images)
Charlie Chaplin şi Oona, marea lui iubire…

Foto: GettyINAPOI LA PRIMA PAGINA