Victor Rebengiuc, decorat de preşedinte VIDEO

Chiar într-una dintre cele mai negre zile ale teatrului românesc, marele actor a fost chemat la Palatul Cotroceni pentru a-i fi înmânată Steaua României în grad de cavaler.

Îmbrăcat complet în negru, în semn de doliu şi respect faţă de dispariţia actriţei Olga Tudorache, alături de care a şi jucat, Victor Rebengiuc a onorat invitaţia la Palatul Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis – cel despre care actorul a afirmat în timpul ultimei campanii prezidenţiale că este „omul în care am cea mai mare încredere, un om serios, care a dovedit că tot ceea ce spune face, un om chibzuit, un om gospodar, (…) un candidat pe care îl aștept de 50 de ani”.

Acum, din mâinile aceluiaşi om pe care l-a votat, Victor Rebengiuc a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler. Klaus Iohannis nu doar că îl apreciază personal pe marele actor, dar îl consideră „un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant”.

Decorarea a avut loc cu două zile înainte de debutul Festivalul Național de Teatru, dedicat anul acesta personalităţii lui Victor Rebengiuc şi desfăşurat anul acesta sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României.INAPOI LA PRIMA PAGINA