News

Phil Collins nu se lasă, este turneul de adio. În ciuda problemelor de sănătate, a cântat dintr-un scaun cu rotile, imagini impresionante

Phil Collins nu se lasă, este turneul de adio. În ciuda problemelor de sănătate, a cântat dintr-un scaun cu rotile, imagini impresionante camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

S-a scris istorie la Birmingham. Turneul de adio al lui Phil Collins şi Genesis: artistul a cântat dintr-un scaun cu rotile, iar imaginile sunt  impresionante.

Dacă în urmă cu o lună a declarat că abia mai reuşeşte să ţină un băţ de tobe în mână, artistul a cântat alături de Genesis, în turneul de rămas-bun, în Birmingham.

”În ciuda tuturor”, Phil Collins nu se lasă. Luni, artistul a cântat pe scena din Birmingham, însă a stat mereu în scaunul cu rotile. Acesta a fost primul spectacol din turneul Genesis de rămas-bun, ”Ultimul Domino”.

Collins în vârstă de 70 de ani nu e singurul care a stat jos. I s-a alăturat chitaristul grupului, Mike Rutherford, pe un scăunel.

Spectacolul din Birmingham este primul din turneul de adio al trupei Genesis şi prima reprezentaţie live din ultimii 13 ani, de la concertul din 2007, Turn It On Again Tour. Collins a anunţat în ultimul număr al revistei Mojo că aceasta este ultima ocazie de a vedea trupa cântând live: ”Închei cu acest turneu în Anglia şi SUA.”

Artistul are probleme serioase de sănătate. Întrebat de The Guardian cum se pregăteşte pentru acest spectacol de trei ore, a răspuns că nu face: ”Nu mă pregătesc cu nimic. Nu repet acasă. Repet cu trupa, asta e tot.”

În urma traumei suferite la coloană în vara acestui an, Phil are probleme mari de mobilitate. La începutul turneului a clarificat situaţia şi a transmis că abia mai poate ridica şi un băţ.

”Poziţia defectuoasă de la tobe mi-a afectat nervii coloanei. E vorba de toţi anii în care am stat aşa”, a explicat artistul.

Fiul său Nic i-a moştenit pasiunea pentru tobe, iar Phil regretă că nu mai este capabil să cânte împreună cu el, numindu-şi handicapul ”foarte frustrant”.

Rămâne însă o legendă şi este plăcut pentru fanii să ştie că îşi pot revedea artistul preferat în acest turneu de adio.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările