News

Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală. Cum ar fi fost şantajate femeile

Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală. Cum ar fi fost şantajate femeile

Nouă femei îl acuză pe tenorul spaniol  Placido Domingo de hărţuire sexuală. În declaraţiile  publicate de Associated Press este strecurat un singur nume, mezzosoprana Patricia Wulf.

Domingo ar fi cerut anumite favoruri sexuale în schimbul unor slujbe, iar cele care refuzau aveau de suferit pe plan profesional. Evenimentele datează de la începutul anilor 1980 şi se întind pe 30 de ani. Una dintre femei spune că s-a trezit cu mâna lui Domingo sub fusta ei, iar alte trei persoane povestesc cum au fost sărutate cu forţa în culise, într-o cameră de hotel şi în timpul unei întâlniri la prânz.

 „Acuzaţiile acestor persoane anonime care datează de acum 30 de ani sunt profund îngrijorătoare şi, după cum se prezintă, inexacte. Chiar şi aşa, este dureros să aud că am reuşit să fac pe cineva să se simtă inconfortabil. Oamenii care mă cunosc sau care au lucrat cu mine ştiu că nu pot răni sau jigni pe cineva în mod intenţionat’’, mărturiseşte Placido Domingo.

Şapte dintre cele nouă persoane care îl acuză spun că au sentimentul că le-au fost afectate carierele după ce au respins avansurile tenorului. Acestea afirmă că rolurile promise de Domingo nu le-au mai fost oferite . Ba mai mult, chiar au schimbat companiile pentru care lucrau.

În vârstă de 78 de ani, artistul are în palmares 150 de apariţii în peste 4.000 de spectacole. Domingo şi-a început cariera în urmă cu cinci decenii.

Citește și ...