Fashion

Ponturi de stil de la Simona Semen

Ponturi de stil de la Simona Semen

Vrei să investeşti într-o piesă de bază a garderobei tale, dar nu ştii ce să alegi? Nu ştii cum să combini pantoful cu geanta ori ce să porţi la birou? Designerul vestimentar ne dă câteva sfaturi folositoare.

DSC_8612

Designerul vestimentar Simona Semen, cea care le îmbracă pe Lora Petrescu şi Alexandra Uşurelu la concerte şi evenimente, dar care a creat ţinute şi pentru Delia Matache, Giulia Anghelescu şi Bianca Pena, înţelege cât de greu îi este unei femei să-şi creeze propriul stil, dar spune că investind în piese de calitate e un prim pas spre a face alegeri corecte. Tocmai de aceea, am apelat la ea pentru a afla unde greşim şi cu ce ne putem îmbunătăţi garderoba de zi cu zi.

13007266_1152191781471332_3928229494538047067_n
Gloria Mureşan, fiica Ritei Mureşan, e vedeta colecţiei de primăvară-vară 2016 semnată de Simona Semen.

Din punctul tău de vedere, ce piesă n-ar trebui să lipsească dintr-o garderobă şi care poate fi reinventată mereu?
Salopeta. Mi se pare esenţială pentru garderoba oricărei femei, pentru că poţi s-o porţi indiferent ce siluetă ai avea, dacă îţi alegi modelul potrivit, şi este perfectă atât pentru cocktail, cât şi pentru seară, pentru o întâlnire, pentru o ieşire cu prietenii sau chiar la cumpărături, dacă ştii cum s-o accesorizezi. Şi vorbesc despre o salopetă bine croită şi dintr-un material de bună calitate. Eu, cel puţin, de patru colecţii încoace, am avut mereu câte o salopetă vedetă. Este senzuală, este mixul acela între masculin şi feminin, şi mi se pare foarte pretabilă.

Dar ce n-ai purta niciodată?
O rochie mini din paiete. (râde) Mi se pare vulgară, ieftină, chiar dacă multe domnişoare continuă să poarte aşa ceva. Nu trebuie să fii designer ca să faci o rochie mini din paiete. O poţi face şi cu 15 lei.

DSC_8647

Spune-ne, te rog, ce se poartă în acest sezon.
Îndepărtându-se de minimalismul ultimelor sezoane, primăvara şi vara lui 2016 este condimentat cu savoarea vintage-ului şi delicateţea romantismului, post-minimalismul defulându-se într-o modernizare a siluetelor retro, în volanele de inspiraţie hispanică, în paiete, broderii, lame-uri, pasteluri, volane. Pe scurt, în primăvara/vara 2016 uită de „less is more“. „More is more“ este noua regulă în modă. Must have-urile sezonului sunt, fără doar şi poate, piesele de inspiraţie hispanică – definite prin volane, umeri goi, inserţii fine din dantelă, deux pièce-urile sau salopetele tip pijama, rochiile neoromantice – din tulle pastelat, chiffon sau voal, toate regăsindu-se în colecţia Simona Semen primăvară/vară 2016, o colecţie romantică ce conturează imaginea unei femei eterice, prin delicateţe şi fragilitate, dar fascinantă, prin siguranţa şi încrederea pe care le degajă. Nuanţele pastelate de roz fanat, grej, bej, lila lavandă sau piersică coaptă sunt mixate cu accente de auriu intens; siluetele sunt fluide, alternând delicateţea voalului şi a tulle-ului cu decupajele structurate ale dantelei sau rigiditatea şi greutatea brocartului.

citeşte mai mult pe voux.ro

Modifică Setările