Fashion

Povestea celui mai colorat brand de modă din istorie! A luat naştere în anul 1984

Povestea celui mai colorat brand de modă din istorie! A luat naştere în anul 1984 camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Desigual, brandul cunoscut pentru explozia de culori şi multitudinea de materiale, dar şi pentru combinaţiile atipice, lansează colecţia de vară.

Artsy, etnic şi exploziv în termeni de imprimeuri şi culori, faimos pentru culorile şi imprimeurile sale vii, Desigual este unul dintre cele mai populare branduri din Spania. Motto-ul său este „La vida es chula” sau ”Life is beautiful”, şi nici nu ar putea fi altul din moment ce sediul este în cosmopolitul oraş Barcelona.

Povestea sa începe în 1984, odată cu designerul elveţian Thomas Meyer când acesta avea 20 de ani şi se afla în Ibiza. În cei 25 de ani Desigual a creat concepte inedite care au revoluţionat piaţa modei. Ambiţia lui Meyer a fost să facă ceva complet diferit care să reflecte individualitatea şi unicitatea fiecărei persoane în parte, cu ajutorul unor articole de îmbrăcăminte care să fie accesibile unui public cât mai larg.

În spaniolă Desigual înseamnă „inegal”, ceea ce caracterizează foarte bine caracterul asimetric al designurilor sale. Acest concept face ca oamenii să se simtă unici, puţin diferiţi, în sensul bun al cuvântului şi să se exprime conform identităţilor lor. Cei care poartă hainele Desigual se simt speciali în ele.

Brandul a reuşit să capete atenţia lumii cu combinaţii pe care le mai regăsim şi în prezent. „Desigual is not the same” este sloganul care a consacrat brandul şi care îl împinge mereu către noi limite. Cu peste 320 de magazine în întreaga lume, brandul este prezent acum şi în capitale consacrate ale modei precum Paris, New York, Londra şi Berlin.

Colecţia Desigual a acestui sezon se traduce prin atitudine şi libertate de creaţie. Brandul a mizat pe caracteristicile sale cheie şi a oferit stilului casual o nouă dimensiune - una a confortului care nu ştirbeşte din feminitate şi veselia culorilor. Toate hainele Desigual au în centrul atenţiei buchete de culori care inspiră şi transmit emoţie.

Anul acesta, designerii Desigual s-au angajat să aducă veselie, prospeţime şi autenticitate prin intermediul creaţiilor, dar fără să le lipsească umorul. Toate produsele sunt pline în detalii, sunt energetice şi reflectă spiritul şi moştenirea latină.

Colecţia merge pe două mari direcţii - crearea de noi design-uri, dar şi updatarea propriului ADN, iar rezultatul este unul pe măsura aşteptărilor: look-uri pentru toate gusturile. Desigual îşi promovează noile haine şi accesorii sub manifestul „COLOUR IS YOU”, celebrând diveristatea, originalitatea, ieşitul în evidenţă şi îndrăzneala.

Thomas Meyer a creat prima piesă a colecţiei Desigual din 1984 - o geacă - din perechi de jeanşi pe care i-a readus la viaţă într-un stil autentic. Pentru un plus de nonconformism, Meyer a accesorizat geaca cu nasturi de alamă şi fâşii de piele pe manşete. Cu toate acestea, imaginea care a „furat” atenţia, a fost asocierea cu iubitul personaj Disney - Mickey Mouse - care a consacrat brandul şi l-a propulsat în presa fashion a vremii.

La trei decenii şi jumătate de la prima colecţie, Desigual scoate în evidenţă mai mult ca niciodată denimul. Colecţia de vară are o mulţime de perechi de jeanşi funki şi extrem de confortabili.

Designerii Desigual şi-au luat inspiraţia de peste tot: din pieţele colorate, din apusurile de soare, din albastrul infinit al oceanelor, ori al cerului senin.

Ţinutelor le-au fost adăugate broderii şi brandul a readus la viaţă unele dintre elementele sale definitorii: faimosul sacou Mickey, roboţii, logomania - toate au fost restilizate şi incluse în look-uri care ies în evidenţă, dar care sunt în tendinţă cu trendurile actuale. Colecţia Desigual aduce o notă de prospeţime şi de lejeritate rochiilor care sunt lungi ori midi, foarte lejere ori cu talie definită, însă toate sunt perfecte pentru zilele călduroase de vară.

În colecţia de vară, Desigual a revoluţionat accesoriile prin îmbinarea funcţionalităţii cu elemente fashion şi întotdeauna cu un element supriză. Genţile şi ruscacurile sunt gândite să fie versatile şi să poată fi purtate în multe ocazii. Desigual a pus accent pe confort şi mărimi generoase. Încălţămintea din această colecţie păstrează linia consacrată, dar e mai confortabilă ca oricând. Plină de feminitate şi de culoare, ea urmează două mari teme: „Exotic” - cu denim original şi detalii aurite şi „New Exotic” - ţesături mai convenţionale.

Roşul reprezintă tot ce ţine de Mexic, este sunetul muzicii ranchera şi gustul condimentelor şi este întruchiparea printurilor aztece. Cele mai izbitoare articole sunt jachetele care conţin o multitudine de culori şi broderii floare ori forme ale animalelor ce sunt stilizate cu pietre.

Culoarea albastră duce cu gândul la zilele lungi mediteraneene, la pieţele marocane pline de mirodenii la vibrantele modele etnice nord-africane. Toate acestea sunt transpuse în rochiile, costumele, kimono-urile şi câteva dintre piesele din denim şi tricotaje. Gama Denim a fost actualizată cu articole din bumbac 100%. 

Albastrul şi-a pus amprenta pe jachetele din colecţia nouă, dar şi jachetele mai vechi au primit un upgrade. Pantalonii sunt tăiaţi în moduri noi, unii au talie înaltă pe când alţii sunt în stil palazzo, iar toate materialele folosite sunt uşoare şi confortabile.

Veselia şi buna dispoziţie emanate prin toate creaţiile Desigual sunt cele care fac brandul să evolueze, să se reinventeze, dar să continue să aibă succes cu unele dintre primele sale look-uri.

Acest lucru arată nu numai că trendurile revin, ci că structura Desigual este solidă şi că oamenilor de pretutindeni le place să se exprime liber şi să se simtă fără mai creativi şi mai nonconformişti.