Love Story

Povestea de iubire dintre Barbra Streisand şi James Brolin: "Avem conturi în bancă separate. Eu am banii mei, iar ea pe ai ei"

Povestea de iubire dintre Barbra Streisand şi James Brolin: "Avem conturi în bancă separate. Eu am banii mei, iar ea pe ai ei" camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Doi ghinionişti în dragoste şi-au găsit norocul împreună, în urmă cu 24 de ani, la o vârstă la care niciunul nu-şi mai aştepta iubirea vieţii.

Ne-am obişnuit cu imaginile lor de cuplu şi ni se pare că sunt dintot-deauna împreună. Dar iubirea lor a venit târziu, când aproape îşi pier-duseră speranţa, după ce fiecare trecuse prin experienţa unor mariaje nereuşite. Barbra fusese căsătorită cu Eliot Gould din 1963 în 1971, căsnicie din care îl are pe fiul Jason. De cealaltă parte, Brolin fusese însurat de două ori - prima dată vreme de 18 ani, din 1966 în 1984, cu Jane Cameron Agee, cu care are doi copii: Josh, la rândul lui actor consacrat, şi Jess. Din al doi-lea mariaj, de nouă ani, între 1986 şi 1995, cu Jen Smithers, Brolin o are pe fiica Molly.

Aşa se face că, atunci când s-au cunoscut, ea avea 54 de ani, iar el, 55. Şi ai fi zis că se lecuiseră de gândul unei noi căsătorii. Cel puţin Streisand a recunoscut că, la acel moment, era de ceva vreme singură şi se obişnuise aşa, încetând să mai caute un posibil partener de viaţă. „Nu că-zusem în disperare şi chiar ajunsese să îmi pla-că singurătatea mea“, s-a confesat artista, care, însă, nu a fugit de dragoste atunci când s-a ivit ocazia. Nu neapărat un sex simbol în adevărata putere a cuvântului, Barbra a fost întotdeauna un mix de talent şi carismă care a ferme-cat bărbaţii frumoşi.

Warren Beatty, Kris Kris-tofferson, Richard Gere şi Don Johnson s-au numărat printre aventurile ei la Hollywood. Ba chiar şi tenismenul Andre Agassi, în anii ‚90, ea fiind cu 28 de ani mai mare decât el. Aşadar, nu era un secret probabil nici pentru James Bro-lin că Barbra este dezinhibată, are acel ceva şi e sensibilă la frumuseţea masculină. Iar James rămâne, chiar şi acum, la 79 de ani, una dintre cele mai plăcute prezenţe masculine.

James Brolin: "Avem conturi în bancă separate. Şi îmi place aşa. Eu am banii mei, iar ea pe ai ei"

Cei doi s-au întâlnit la petrecerea dată de nişte prieteni comuni, cărora le-a trecut prin cap că le-ar sta bine împreună. Conştient de trecutul amoros al Barbrei, ceva mai neliniştit decât al lui, James nu s-a temut însă. Fiindcă prietenii îi spuseseră că Streisand era, în fapt, o mare romantică, o vi-sătoare  mereu  în  căutarea iubirii  adevărate.  „L-am cunoscut la o cină şi mă aşteptam  să  văd  un bărbos  cât  munte-le, dar când colo el era  proaspăt  tuns şi  bărbierit.  L-am întrebat  imediat: Cine şi-a bătut joc de  părul  tău?“,  şi-a  amintit  amuzată  Barbra pentru revista W.

Ulterior, James mi-a spus că i-am căzut cu tronc atunci, pe loc, pentru sinceritatea mea. „Lui James îi place întotdeauna să-i spun adevărul în faţă, ceea ce pentru mine a fost neobişnuit, dar foarte plăcut să descopăr la un bărbat“. A fost limpede încă de la primul lor date că se potriveau de minune. S-au vă-zut în seara zilei de 1 iulie 1996 şi au rămas de vorbă până la 3 dimineaţa. Dar pentru Barbra a mai fost nevoie de câteva luni ca să-şi dea sea-ma că el era alesul - asta şi pentru că imediat după prima lor întâlnire, Brolin a fost nevoit să plece în Irlanda, pentru a filma pelicula My Brother’s War, aşa încât relaţia lor a continuat la telefon. Odată revenit alături de ea, lucrurile au fost clare, iar în noiembrie 1996, cei doi s-au mutat împreună.

Pe aceeaşi dată de 1 iulie, în 1998, şi-au unit destinele pe proprietatea din Malibu, California, a lui Streisand, care a ales pentru această ocazie o rochie Donna Karan cu cristale şi un voal de 4,5 metri lungime. Preocupată ca totul să fie ferit de ochii presei ce roia în jurul proprietăţii, mireasa a avut cei mai de seamă oaspeţi, precum John Travolta, Kelly Preston, Tom Hanks şi Quincy Jones. „Nu vă pot spu-ne cât de norocos mă simt că mi s-a întâmplat asta atât de târziu în viaţă“, a spus în cadrul ceremoniei Brolin, cu lacrimi în ochi.

„Adorm cu gândul că abia aştept s-o văd în zori din nou!“„Peste 20 de ani de căsnicie la Hollywood înseamnă vreo 50 de ani în Chicago“, spune Barbra, mândră de longevitatea mariajului lor. Ce a învăţat în aceşti ani? Multe. Ar putea scrie o carte. A învăţat, printre altele, cum să spu-nă adevărul încercând să nu rănească. „Dalai Lama spune: oferă adevărul cu compasiune. Cu ani în urmă, a arunca adevărul în faţă era o armă pentru mine, iar asta a fost o greşeală“, spune ea. Fuga de rutină, chiar şi la vârsta lor, este  o  altă  preocupare  pentru  ca  relaţia  să funcţioneze. Barbra mărturiseşte că şi acum îi lasă bileţele simpatice prin casă soţului, iar el povesteşte că, de fiecare dată când e plecat cu treabă mai mult de o zi, la revenire îl aşteaptă o surpriză oricât de mică: fie un deliciu culi-nar sau un plan pentru a doua zi la care nu se aştepta.

“ Atunci când am ocazia, încerc să-i răspund şi eu la fel“, spune el. Brolin a învăţat, însă, şi alte metode, mai practice, de păstrare a armoniei în cuplu. „Avem conturi în bancă separate şi îmi place asta. Eu am banii  mei,  iar  ea  pe  ai  ei. Sunt la al treilea mariaj, aşa că ştiu ce probleme  pot  crea banii  la  comun şi  nu  mi-am dorit  niciun motiv  ca  să divorţez din nou“,  spune James.

Modifică Setările