Dosarele VIP

Povestea de viaţă a actriţei Renee Zellweger: de la job-ul de chelneriţă dintr-un club de striptease, la cariera de invidiat de la Hollywood

Povestea de viaţă a actriţei Renee Zellweger: de la job-ul de chelneriţă dintr-un club de striptease, la cariera de invidiat de la Hollywood camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Renee Zellweger a devenit faimoasă în anii ’90, iar în 2010 era deja epuizată profesional şi personal!

„Mă îmbolnăvisem. Nu aveam deloc grijă de mine. Eram ultima pe lista mea de priorităţi. Nu eram deloc bine, deloc echilibrată, eram pe punctul de-a muri...“, a recunoscut vedeta care a reuşit, într-un final, să se redreseze. 

Renee şi-a luat o pauză de şase ani din showbiz şi a revenit, în 2016, în lumina reflectoarelor, mai puternică şi mai strălucitoare ca niciodată. Dar n-a fost totul decât o simplă întâmplare. De fapt, întreaga ei carieră hollywoodiană nu e altceva decât o greşeală, după cum spunea chiar ea, mai în glumă, mai în serios, în Vanity Fair, pe 14 ianuarie: „N-am plănuit deloc să devin actriţă, totul e o mare greşeală. Eu sunt, de fapt, un jurnalist ratat...“.

Visul  lui  Renée  din  adolescenţă  era,  într-adevăr,  să  devină  om  de  presă, doar  că destinul a avut alte planuri cu ea: „N-am luat testul de dactilografie. Da, ştiu, fac parte din generaţia aia care bătea la maşină când voia să scrie ceva... Ideea e că m-am dus la şcoală din dorinţa de a scrie şi nu mi-a ieşit.“ Totuşi, numai rateu nu putem numi o carieră din care nu lipsesc patru nominalizări la Oscar şi o statuetă câştigată cu Cold Mountain (2003), dar şi şapte nominalizări la Globurile de Aur, dintre care patru au fost câştigătoare - pentru Nur-se Betty (2000), Chicago (2002), Cold Mountain(2003) şi Judy (2019)! Mai ales că vedeta, revenită bine-mersi în prima linie de la Hollywood, nu duce lipsă de timp şi inspiraţie ca să-şi exerseze mâna pe hârtie.

„Scriu nuvele, poezie şi muzică. Plus că am în minte vreo două chestii care nu sunt ficţiune...“, ne-a pus în vedere la jumătatea lunii ianuarie. De  actorie,  însă,  s-a  apucat de nevoie. La facultatea din Texas, unde aprofunda limba engleză,  îi  trebuiau  credite artistice pentru a-şi continua studiul şi, drept urmare, s-a înscris la cursurile de actorie.  Descoperindu-şi,  astfel noua pasiune, a început să ia în  calcul  actoria  ca  viitoare meserie. Mergea la orice casting de reclamă reuşea, între cursurile universitare şi job-ul de chelneriţă dintr-un club de striptease, şi începea să viseze cu ochii deschişi la o carieră hollywoodiană.

Şi-a făcut debutul în televiziune în 1991, cu un rol minor în filmul A Taste for Killing, după care, trei ani mai târziu, a apărut pe marele ecran, în Reality Bites, regizat de Ben Stiller. Tot în 1994, a jucat cu Matthew McCo-naughey, un actor la fel de necunoscut ca ea în acele vremuri, în TexasChainsaw Massacre: The  Next  Generation, care i-a adus reputaţia de „Regina ţipetelor“. Iar în ’96, a devenit vedetă peste noapte după ce i-a dat replica lui Tom Cruise în Jerry Maguire.

„N-o să uit niciodată momentul în care am păşit pentru prima dată în studiourile Paramount. Mă gândeam atunci cum de am ajuns eu acolo, cum de aveam un impresar, cum de mai mulţi agenţi de la Hol-lywood aveau numărul meu de telefon... Iar Tom Cruise mă aştepta la Sony Pictures ca să mă cunoască. Pe mine! Asta chiar că era incre-dibil!“ Şi, în Jerry  Maguire, ne-a cucerit de la primele cuvinte, vorba partenerului ei din film. Puştoaica băieţoasă, pasionată de gimnastică (şi implicit de Nadia Comăneci) şi născută din părinţi imigranţi  (tatăl  elveţian Emil  Zellweger  şi  norve-gianca  Kjellfrid  Irene),  îşi depăşea  cu  mult  propriile aşteptări: „Sunt visul american!“,  a  pus  ea  punctul pe  i.  Mama  guvernantă  şi tatăl  inginer  mecanic  i-au încurajat  orice  aspiraţie copilului energic, cu un IQ ce depăşea cu mult media, însă  nimic  n-a  prevestit succesul de care avea să se bucure  Renée  după  alăturarea cu un superstar precum Tom Cruise.

Din păcate, tot atunci avea să cunoască şi prima ei mare suferinţă în dragoste.  Zellweger  s-a  despărţit  de  iubitul  ei, chitaristul Sims Ellison, în 1996, chiar în toiul succesului ei cu Jerry  Maguire, iar acesta n-a suportat separarea de cea care-i fusese parteneră timp de cinci ani şi s-a sinucis. Moartea şocantă  a  muzicianului  n-a  făcut  decât  să-i compromită la nesfârşit fericirea în doi. „Cei care rămân în viaţă se simt tot timpul sabili pentru ceea ce s-a întâmplat“, explică sec Renée.

„Consecinţele devastatoare ale faptului că cineva de care de-abia te-ai despărţit s-a sinucis sunt incalculabile“, continuă ea pe acelaşi ton. Singură mulţi ani şi fără să-şi îndeplinească cel mai arzător vis al ei, acela de a deveni mamă, actriţa simte încă adânc urmă-rile acelei tragedii. Ca să compenseze pentru pierderea suferită, actriţa s-a avântat, la acea vreme, în muncă. Şi-a construit, film cu film, cariera la Hollywood, încercând, concomitent, să-şi deschidă sufletul şi altor bărbaţi. Cu happy end oare? „În străfundul meu, sunt doar o fată simplă din Texas, care va cunoaşte ferici-rea abia atunci când va avea în braţe un copil“, ne răspunde cu sinceritate.

Modifică Setările