News

Povestea impresionantă a copilului adoptat de Emma Thompson. Cum s-au întâlnit

Povestea impresionantă a copilului adoptat de Emma Thompson. Cum s-au întâlnit

Viaţa de familie a actriţei britanice bate orice thriller! Starul din Love Actually a adoptat un băiat care supravieţuise genocidului din Rwanda, iar acum ajută, la rândul lui, alţi refugiaţi.

Vedeta din Harry Potter şi Nanny McPhee avea deja o fetiţă de doi ani, pe Gaia, când a devenit mamă pentru a doua oară. N-a plănuit să-l adopte pe Tindyebwa Agaba Wise (33), însă nici n-a ezitat să-l adăpostească în vila ei de 20 de milioane de dolari pe bietul băiat cu o copilărie extrem de traumatizantă. Iar Emma (61) şi soţul ei, Greg Wise (54), nu puteau face o alegere mai bună! Băiatul lor a absolvit două facultăţi, vorbeşte opt limbi străine şi luptă neîncetat împotriva nedreptăţilor din viaţa altor victime ale războaielor lumii. Un adevărat erou!

La vârsta de numai 9 ani, Tindy şi-a pierdut tatăl bolnav de SIDA şi, trei ani mai târziu, a avut şocul vieţii lui când nişte soldaţi au dat buzna în satul lui pentru a-i răpi pe copii. În sunete teri­bile de mitraliere şi ţipetele oamenilor disperaţi, Tindy a fost despărţit de cele trei surori ale lui, care, cel mai probabil, au fost violate şi apoi uci­se. El a ajuns într-o închisoare, unde a îndurat alte orori. În cei trei ani pe care i-a petrecut acolo, i s-au îndoctrinat diverse teorii violente şi a fost antrenat la sânge ca soldat. Copil-soldat. La 16 ani, a reuşit să scape din Rwanda, datori­tă unui angajat dintr-o organizaţie caritabilă, şi a cerut azil în Marea Britanie. Când credea că a scăpat, în sfârşit, de toate nenorocirile posibile şi imposibile, a dat de altele. A ajuns să trăias­că pe străzile din Londra, alături de prostituate, drogaţi şi alcoolici, până când nimeni alta de­cât Emma Thompson s-a oferit să-l ajute. Cei doi s-au întâlnit la un eveniment destinat refugiaţilor, însă el n-avea încredere în străini şi-a refuzat orice mână întinsă. Dar actriţa a insistat. L-a căutat şi l-a invitat acasă la ea, în ajunul Crăciunu­lui. Apoi, l-a rugat să petreacă un weekend întreg împreună. Uşor-uşor, au început să se cunoască şi să se placă unii pe alţii. Tindy de-abia dacă putea rosti câteva cuvinte în engleză, însă s-a simţit tot mai în largul lui cu familia Emmei şi-a lui Greg şi-a fost de acord, într-un final, să fie adoptat de salvatorii lui. Vorba vine “adoptat”, pentru că Tindy era deja major atunci şi-a fost de-ajuns un acord neoficial în­tre ei. Au trecut 18 ani de-atunci şi viaţa actriţei nici că putea fi mai împlinită! Fiul ei a excelat la şcoală, a obţinut două diplome, una în Ştiinţe Politice şi alta în Drepturile Omului şi acum trăieşte fericit cu soţia lui, o chinezoaică expertă în marketing, chiar lângă casa părinţilor lui. „E un tânăr absolut minu­nat”, îl laudă tatăl lui. „Câteodată prietenia nu e de-ajuns”, adaugă Emma, făcând referire la faptul că a simţit nevoia să-l adopte pe Tindyebwa şi nu doar să-l ajute de la distanţă. „Toată lumea are nevoie de o familie!” Iar familia formată din Emma, Greg, Tindy şi sora lui, Gaia (20), este una dintre cele mai fru­moase şi mai fericite de la Hollywood!

 

Comentarii

Modifică Setările