News

Povestea lui Elon Musk, miliardarul care părăsit-o pe frumoasa Amber Heard

Povestea lui Elon Musk, miliardarul care părăsit-o pe frumoasa Amber Heard

Unknown Location - JANUARY 01, 2009: Elon Musk is the CEO of U.K. based electric car company Tesla Motors. (Photo by John B. Carnett/Popular Science via Getty Images)

În iunie 1971, în Preto­ria sud-africană, venea pe lume cel care avea să revoluţioneze parte a lumii tehnologice de astăzi. Elon Reeve Musk şi-a petrecut copilăria în Africa na­tală, împreună cu fratele său, Kim­bal, şi sora lor, Tosca. Avea doar zece ani când şi-a manifestat interesul pentru universul calculatoarelor. În aceeaşi perioadă, părinţii au ales să divorţeze, iar el s-a retras tot mai mult în lumea limbajului criptic. Elon Musk A învăţat singur sisteme de programa­re, iar la 12 ani a vândut primul soft pentru un joc numit Blastar. Suma primită în schimb a fost 500 $. Fu­gind de înrolarea în armată, obliga­torie în ţara sa natală, Musk se mută în 1989 în Ontario, Canada, înscriin­du-se la cursurile universităţii Que­en. Renunţă, însă, la studii pentru ca, în 1992 să urmeze specializările Fizică şi Domeniul Afacerilor la Uni­versitatea din Pennsylvania. Nu tre­ce cu brio specializarea Domeniul afacerilor, dar până la urmă obţine diploma în Fizică. Se înscrie, apoi, la un Ph.D în energie fizică la Stanford, fix în perioada în care internetul ex­ploda. Renunţă după doar două zile şi lansează Zip2 Corporation.

În timpul studiilor în Ontario avea să o cunoască pe cea care îi va deveni soţie, mamă a copiilor şi, mai apoi, duşman. Cu ambiţia cu care a construit un impe­riu a cucerit-o şi pe colega sa cu un an mai mică, Justine. După o perioadă de tatonări, timp în care Elon s-a mutat în Silicon Valley, cei doi au decis să îşi dea o şansă reală, iar în ianuarie 2000 s-au căsătorit. Noul Elon începea să se arate: „Cu două luni înainte de nunta noastră, mi-a spus că trebuie să ne întâlnim cu avocatul să semnez o înţelegere premaritală dorită de bordul companiei pentru care lucra. Mi-a repetat că nu e vorba despre un contract prenupţial“, povestea, peste ani, Justine. În anul 1999, înaintea nunţii, Compaq Computers achiziţiona marca lui Elon, ghidul on­line Zip2, contra sumei de 307 milioane $ cash şi 34 milioa­ne $ în acţiuni. Justine nu s-a căsătorit, însă, cu miliardarul Elon Musk, ci cu omul: „A cumpărat o nouă reşedinţă de 1.800 metri pătraţi, un McLaren de Formula 1 de 1 milion $ şi un avion privat. Dar viaţa noastră de zi cu zi părea la fel. Averea lui era abstractă, ireală, un lanţ de zerouri ce exis­ta doar într-un univers paralel, doar al lui“, adăuga Justine într-un interviu acordat revistei americane Marie Claire. În 1999, Musk fonda şi compania X.com, care avea să se ocupe de plăţile online. Un an mai târziu, aceasta devenea PayPal, după cum este cunoscut şi astăzi, iar în octombrie 2002, eBay cumpăra PayPal pentru suma de 1,5 miliarde $ în acţiuni. Înainte de vânzare, Elon deţinea 11% din acţiunile firmei. În tot acest timp, dinamica vieţii de familie a sufe­rit modificări dramatice. În acelaşi an, soţii Musk se mutau în L.A. şi aveau primul lor copil, pe Nevada Alexander. În săptămâna în care Elon încasa profitul său de 100 milioane $ din vânzarea PayPal, primul lor fiu murea în somn, la doar 10 săptămâni de la naştere. Dacă pentru mamă drama a fost extrem de vocală, el a decis să nu vorbească niciodată despre asta, considerând-o o fisură în platoşă. Cei doi au plănuit să umple golul cât de curând, iar în urmă­torii cinci ani au avut gemeni şi tripleţi. Dar relaţia lor se degrada pe zi ce trecea, direct proporţional cu creşterea succesului lui Elon. „Modalitatea lui de-a judeca oamenii mă scotea din minţi, chiar şi pe mine mă trata ca pe o fiinţă inferioară. I-am spus, la un moment dat, că sunt soţia lui, nu angajata lui. Iar el mi-a spus că, dacă aş fi fost angajata lui, m-ar fi concediat oricum“, spunea Justine. Finalul poveştii lor era aproape. În primăvara lui 2008, Elon înainta actele de divorţ, iar şase luni mai târziu îi trimitea fostei soţii un SMS: „M-am logodit cu o superbă actriţă de 20 de ani de origine britanică. S-a mutat în Los Angeles pentru a fi cu mine. O cheamă Talu­lah Riley şi a jucat rolul uneia dintre surori în filmul Mândrie şi Prejudecată“. „Toată relaţia noastră s-a rugat de mine să mă vopsesc blondă, iar noua lui achiziţie nu era blondă, asta m-a mirat. M-am gân­dit că e dragoste adevărată.“

Familie mare. Musk şi ce-a de-a doua soţie, Talulah, nu au avut copii, însă relaţia cu gemenii Griggin şi Damian a fost întotdeauna foarte strânsă.

Şi poate că a fost, dar firea lui şi universul din care făcea parte şi-au cerut tributul. După doi ani de relaţie, în 2010 cei doi s-au căsătorit pentru pri­ma oară. În 2012 au divorţat, Elon postând pe Twit­ter: „Au fost patru ani minunaţi, te voi iubi mereu. Vei face pe cineva extrem de fericit într-o zi“. Apa­rent, acel „cineva“ a fost chiar el, căci în 2013 s-au recăsătorit. Dar chiar şi la bogaţi, povestea cu „cior­ba reîncălzită“ se poate aplica. Şi, într-o noapte din­tre ani, în 2014, când lumea îşi face promisiuni, ei şi le-au încălcat, milionarul excentric înaintând actele de divorţ. Şi dacă divorţul de prima soţie a fost un război întins pe mai mulţi ani, separarea de Talulah a fost una amiabilă, lăsându-i 16 milioane $ cash şi mai multe bunuri.

Dar el nu a lăsat niciodată ca problemele per­sonale să îi afecteze simţul antreprenorial. În timp ce trecea dintr-un mariaj în altul, afacerile sale erau puse la încercare. Intrase încă din 2004 în board-ul director al companiei Tesla, ce produ­cea motoare electrice, o companie pe care a dus-o spre succes. Un accident produs de o defecţiune la un pilot automat Tesla face ca şoferul să intre într-un camion şi să decedeze. Imaginea compa­niei are de suferit, vânzările scad şi, în pragul fa­limentului, acesta obţine o nouă investiţie, salvând Tesla. Cu banii obţinuţi pe vânzarea PayPal, Musk înfiinţează SpaceX, ce viza colonizarea planetei Marte şi construcţia de nave spaţiale comerciale. Când datoriile l-au îngenunchiat, iar separarea de Justine era o certitudine, abia dacă fostul milionar îşi mai putea plăti chiria. Un contract cu NASA, însă, îl trezeşte la viaţă, iar universul Elon Musk renaşte din propria cenuşă.

Regrete eterne. Prima soţie, Justine, a ajuns să urască omul în care s-a transformat Elon după ce a devenit bogat.

În prezent, succesul său nu mai e un secret pen­tru nimeni, iar viaţa amoroasă s-a dovedit, din nou, a nu fi o prioritate. Cu prima soţie discută doar prin intermediul asistentului personal şi, cel mai adesea, discuţiile lor vizează activitatea celor cinci copii. Tocmai a încheiat o relaţie cu actriţa Amber Heard, fosta soţie a lui Johnny Depp. „Relaţiile la distanţă, când ambii parteneri au foarte mult de lucru, sunt dificile. Dar cine ştie ce ne rezervă viitorul“, posta el pe reţelele sociale. Lui Amber, probabil, un alt mili­onar, iar în ceea ce îl priveşte pe Elon, o viaţă într-un roller coaster al banilor.

Iubire de-o vară. Deşi relaţia miliardarului cu actriţa Amber Heard nu a durat prea mult, cei doi susţin că au rămas în relaţii bune.
Modifică Setările