News

Povestea lui George Mariş, sportivul de la Ninja Warrior care a murit după ce s-a prăbuşit cu parapanta. Era pasionat de un sport prea periculos

Povestea lui George Mariş, sportivul de la Ninja Warrior care a murit după ce s-a prăbuşit cu parapanta. Era pasionat de un sport prea periculos camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

"Tarzan" de la Ninja Warrior. Aşa îi spuneau prezentatorii emisiunii lui George Mariş, cel mai bun concurent al show-ului. Din păcate, el a murit după ce s-a prăbuşit cu parapanta de pe Vârful Caraiman. Are o poveste onorabilă de viaţă, a fost atras de sporturile extreme şi a încercat să fie mereu cel mai bun. 

George Mariş a devenit cunoscut publicului larg când a participat la competiţia Ninja Warrior de la Pro TV. Show-ul a fost unul extrem, iar el a făcut faţă, a fost desemnat drept cel mai bun concurent. Pe atunci avea doar 29 de ani. 

În urmă cu doar trei ani, sportivul George Mariş era student la facultatea de geologie si geofizică în Bucureşti, iar pe lângă asta amenaja trasee de căţărat la diferite săli din ţară. Spunea că pentru el căţăratul e un motiv bun pentru a cunoaşte locuri şi oameni noi. Avea încredere în propriile forţe, mărturisea că atuul său e o combinaţie între agilitate si forţă: „Atuul meu în competiţie ar fi o combinaţie între agilitate şi forţă. Dacă mă montez pe ceva şi vreau să fac ceva, reuşesc de obicei”.

George Mariş era un om extrem de discret. Publicul larg l-a cunoscut odată cu difuzarea concursului Ninja Warrior, la PRO TV, iar sportivii pe traseele montane, în munţi. Iată că acolo şi-a şi găsit sfârşitul. 

Braşoveanul a murit la 32 de ani, încercând să-şi ia zborul cu o parapantă rapidă de pe vârful Caraiman. Nu era pentru prima dată când practica „speed flying”, un sport riscant, cu puţini adepţi în ţara noastră, scrie protv.ro. Obişnuia să se desprindă de pe creste şi să ajungă în numai câteva minute la poalele munţilor, însă de această dată nu se ştie ce s-a întâmplat şi a murit. „Colegii lui ne-au anunţat în jurul orei 8 dimineaţa că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie. A căzut pe stâncă, practic câteva sute de metri. Nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a spus Claudia Vasilescu, salvator montan, pentru sursa menţionată mai sus. 

George Mariş practica unul dintre cele mai periculoase sporturi: speed flying

George Mariş a fost ani la rând a fost pe podium la concursurile de escaladă, iar de ceva vreme se îndrăgostise de speed flying, un zbor în care folosea o aripă de mici dimensiuni, care îi permitea să atingă viteze mari, chiar şi 100 de km pe oră, aproape de stânci. Pentru amatorii acestui sport foarte periculos, zborurile din Bucegi sunt extrem de provocatoare. Se aruncă în gol, susţinuţi doar de o aripă îngustă, şi coboară cu viteze ameţitoare de-a lungul unor vai abrupte. 

Andy, salvamontist: „Un sport de mare risc, piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă, bănuiesc. Adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, e un om de munte şi cunoştea pericolele”.

 

Foto: Instagram, Captură video

Modifică Setările