News

Pregăteşte-te din timp pentru Crăciun

Pregăteşte-te din timp pentru Crăciun

Mai este foarte puţin timp până la săptămâna de dinainte de Crăciun. Atunci când trebuie să faci curat, să faci cumpărături, să pregăteşti toate preparatele tradiţionale şi să pui sub brad toate cadourile împachetate.  Iar pentru că finalul anului este o perioadă aglomerată pentru toată lumea, nici nu o să simţi când vin această săptămână provocatoare. Însă, nu trebuie să laşi totul pe ultima sută de metri.

Dacă tu găzduieşti petrecerea de Crăciun de anul acesta, este indicat să începi pregătirile chiar de acum. Astfel, îţi va fi mai uşor să faci faţă valului de provocări domestice care vin odată cu această sărbătoare.

 

Pune-ţi la punct un buget de cumpărături

 

Perioada sărbătorilor vine cu o cheltuială foarte mare. Pe lângă cadouri, trebuie să pregăteşti masa de Crăciun şi să decorezi casa. Şi pentru că totul este festiv, este uşor să îţi depăşeşti limitele şi să cumperi mai mult decât îţi permiţi. Dar dacă îţi creezi un buget maxim şi îţi faci o listă de cumpărături, nu vei mai fi luată prin surprindere nici de overdraft dar nici de lipsa ingredientelor sau cadourilor pentru anumite persoane. Aruncă un ochi pe ofertele de Crăciun din 2021 atunci când îţi faci bugetul. Îţi vei forma o idee despre preţuri, dar şi de unde este mai convenabil să cumperi. Stabilindu-ţi un buget maxim bazat pe o listă de cumpărături nu te vei lăsa sedusă de toate produsele de Crăciun de care nu ai nevoie.

 

Exersează reţetele

 

Dacă găteşti pentru prima dată întreaga masă de Crăciun trebuie să încerci măcar o dată să prepari mâncărurile emblematice pentru această perioadă. Sarmalele şi friptura îţi pot da bătăi de cap dacă nu le-ai mai gătit vreodată. Dacă petrecerea de Crăciun include şi rude, atunci poţi să ceri reţetele familiei, eventual a mamei tale. Iar dacă găteşti doar pentru prieteni, atunci poţi să te joci cu ingredientele. Totuşi, este indicat să încerci măcar o dată să le prepari de la zero. Astfel, nu vei întâmpina surprize neplăcute. Chiar şi cozonacul îţi poare da bătăi de cap. Iar dacă înveţi din propria experienţă, poţi face mici ajustări ale reţetelor pentru a se potrivi mai bine gustului tău.

 

Nu lăsa cadourile pe ultima sută de metri

 

Dacă ai o familie numeroasă, sau mai mulţi prieteni, cadourile pot fi prin excelenţă cea mai costisitoare parte a Crăciunului. Şi din acest motiv, nu ar trebui să le laşi pe ultima sută de metri. Profită de reducerile la produsele pe care vrei să le cumperi atunci când le vezi. Dacă trebuie să mergi prin magazine să cauţi ceva anume, nu te lăsa ispitită de alte obiecte. Este important să treci şi cadourile pe lista de cumpărături. Gândeşte-te din timp ce vrei să oferi fiecărui om drag ţie. Astfel, îţi va fi mai uşor să urmăreşti ofertele, să îţi impui o limită de cheltuială şi să nu cazi în plasa cumpărăturilor făcute fără rost. Iar dacă iei cadourile din timp, nu îţi vei mai petrece timpul în aglomeraţia de sărbători din magazine.

 

Pregăteşte-ţi casa pentru spiritul Crăciunului

 

Bradul nu este singura decoraţie care aduce spiritul Crăciunului la tine în casă. Mai ai nevoie de cel puţin câteva globuri, lumânări, luminiţe dar şi feţe de masă cu tematică de iarnă. Desigur, toate acestea pot fi reciclate din anii trecuţi. Iar un brad artificial este o investiţie foarte bună, dat fiind faptul că îl poţi folosi ani în şir. Iar cu această ocazie cruţi un brad natural. Pentru mirosul de brad poţi să iei oricând coroniţe din ramuri de molid. Iar globurile, le poţi personaliza în fiecare an cu puţină culoare. Dacă ai copii, decorararea globurilor de Crăciun va fi o activitate foarte frumoasă pe care să o ai împreună cu micuţii. Dacă trebuie să cumperi ceva anume, atunci fă-o din timp. Însă, este cel mai indicat să reciclezi ceea ce ai deja.

 

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cea mai bună strategie de a le petrece cu bine este să fii pregătită. Aşa că apucă-te din timp să îţi faci bugetul, să te uiţi pe ofertele de Crăciun, să faci lista de cumpărături şi să te apuci de toate acele mici traskuri pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a organiza o petrecere de Crăciun excelentă.

 

Comentarii

Modifică Setările