News

Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, îndureraţi la comemorarea eroului naţional Arnaud Beltrame

Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, îndureraţi la comemorarea eroului naţional Arnaud Beltrame

French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron during a national ceremony on March 28, 2018 at the Hotel des Invalides in Paris. France honours during a national ceremony on March 28 a heroic policeman who died offering himself as a hostage in a jihadist attack. Beltrame, 44, was the fourth and final victim in the shooting spree on March 23 in the southwestern towns of Carcassonne and nearby Trebes. Photo by Eliot Blondet/ABACAPRESS.COM

Miercuri a fost o zi cu mare încărcătură emoţională pentru poporul francez, iar Parisul a fost în doliu. Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, au fost sobrii şi înlăcrimaţi la comemorarea unui eroi naţional, Colonelul Arnaud Beltrame, care şi-a dat viaţa în lupta sa pentru combaterea terorismului.

Francezii şi-au omagiat miercuri, 29 martievictimele atacului terorist de vinerea trecută, din interiorul unui supermarket din localitatea Trebes, Franţa, dar şi pe unul dintre cei mai curajoşi compatrioţi care a pierit în această luptă, Colonelul Arnaud Beltrame. Iar preşedintele francez i-a adus un ultim omagiu acestui erou naţional, el şi soţia sa purtând negru şi mergând cu tristeţe în urma cortegiului funerar.

Ceremonia naţională a avut loc la Palatul Invalizilor, iar Emmanuel Macron şi Brigitte au fost vizibil marcaţi de eveniment, ţinând un moment de reculegere şi vârsând chiar şi o lacrimă pentru cei trei morţi şi 16 răniţi din atacul terorist. Ba mai mult, şeful statului a vrobit despre cât de mult îi stimează pe cei care pun meseria lor şi patriotismul mai presus de viaţă.  Colonelul Arnaud Beltrame a pierit pentru a salva viaţa unui ostatic. A devenit un erou naţional când s-a oferit voluntar, pe 23 martie, să înlocuiască un ostatic, impresionând cu gestul lui lumea întreagă.

La ceremonie au participat mii de oameni, printre personalităţile de seamnă numărându-se foştii preşedinţi francezi, François Hollande şi Nicolas Sarkozy. Chiar şi Papa Francisc a lăudat gestul incredibil făcut de locotenent.

Foto: Hepta