News

Preţul succesului. Judy Garland, hărţuită sexual când filma “Vrăjitorul din Oz” şi îndopată cu droguri ca să rămână slabă

Preţul succesului. Judy Garland, hărţuită sexual când filma “Vrăjitorul din Oz” şi îndopată cu droguri ca să rămână slabă

Odată ce Renee Zellweger a câştigat Oscarul cu rolul din Judy, legendara Judy Garland a revenit în atenţia noastră atât cu realizările ei profesionale, cât, mai ales, cu suferinţele pe care le-a îndurat încă de la începutul carierei sale fabuloase de la Hollywood.   

A fost forţată să dezvolte o tulburare alimentară ca să-şi menţină silueta filiformă

Nu puţini erau cei care îi spuneau lui Judy “purceluş grăsuţ” şi asta pentru că şefii studiourilor au denumit-o aşa atunci când, la 14 ani, a încercat să intre în showbiz. Imediat ce a semnat cu MGM, Garland a intrat pe o dietă strictă, iar caloriile consumate de ea zilnic erau numerate chiar de directorii studioului. De multe ori i se întâmpla adolescentei să se întindă după un platou de mâncare adus la filmări pentru întreaga echipă şi să i se ia pur şi simplu din faţă.

De fiecare dată când Judy părăsea platoul de filmare pentru a lua o gustare, directorii se informau unii pe alţii cu privire la gestul ei şi apoi se luau măsuri. Garland era atât de stresată să rămână slabă, încât se apucase de fumat. De fapt, a fost chiar încurajată de fumeze câte 80 de ţigări pe zi, ca să uite aproape complet de mâncare.

Era chiar forţată să ia anumite pastile care să o ţină trează o bună bucată de noapte şi să îi inhibe apetitul. N-a durat mult până când tânăra actriţă a ajuns să vomite tot ce mânca, tulburare alimentară care n-a făcut decât să contribuie la starea precară a sănătăţii ei şi, uşor-uşor, la moartea ei prematură.

Modifică Setările