Case Regale

Prietenia specială pe care Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu George H. W. Bush

Prietenia specială pe care Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu George H. W. Bush

Cel de-al 41-lea preşedinte american s-a stins din viaţă pe 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani, şi, de atunci, tot mai multe amintiri sunt depănate şi tot mai multe cuvinte frumoase îi sunt adresate fostului şef de stat. Printre cei care au ţinut să transmită, în mod public, un mesaj emoţionant a fost Regina Marii Britanii, care se pare că a avut o relaţie de prietenie cu George H. W. Bush.

Statele Unite şi chiar şi întregul mapamond au regretat trecerea în nefiinţă a fostului preşedinte american, la sfârşitul lunii noiembrie, la numai opt luni după pierderea fostei Prime Doamne, Barbara Bush. Printre cei care şi-au transmis condoleanţele s-a numărat şi Suveranul Marii Britanii: “Am aflat aseară cu mare tristeţe de moartea Preşedintelui H.W. Bush”, a ţinut să precizeze Majestatea Sa în mesajul oficial emis a doua zi.  

Dar cuvintele Reginei Elisabeta a II-a nu sunt numai de complezenţă, ci ascund o legătură specială pe care experţii regali susţin că suveranul de 92 de ani şi regretatul preşedinte american au avut-o de-a lungul vieţii lor. De fapt, de fiecare dată când se întâlneau, cei doi păreau a fi doi prieteni care se ştiau de-o viaţă.