News

Prima iubită a lui Traian Băsescu. Ea a ratat şansa de a deveni Prima Doamnă a României

Prima iubită a lui Traian Băsescu. Ea a ratat şansa de a deveni Prima Doamnă a României camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Traian Băsescu e căsătorit de zeci de ani cu Maria Băsescu, dar înainte să îşi cunoscă soţia a trăit o altă iubire, una adolescentină care s-a pierdut în timp. Ea ar fi putut să devină Prima Doamnă a României.

A ocupat multe funcţii, a fost Preşedintele României şi a încercat să îşi ţină viaţa privată departe de ochii tuturor, dar mai ales de privirile insistente ale jurnaliştilor. Se ştie însă că Traian Băsescu a avut o idilă cu o tânără pe nume Elena, înainte de căsătoria sa cu Maria, cea care a fost prima doamnă a României. 

Maria şi Traian Băsescu s-au cunoscut la Constanţa. El era la Institutul de Marină, iar Maria la Şcoală de Tehnică Comercială din Constanţa. După ce s-au căsătorit, au venit repede pe lume şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru care Maria Băsescu a fost şi tată şi mamă, cât timp soţul i-a fost plecat pe mare. În acea perioadă, aceasta avea câteva regrete. "Ne-am dorit foarte mult să avem un băieţel, dar dacă soţul a fost mai mult plecat... nu s-a întâmplat", a declara Maria Băsescu. 

Înainte de acest mariaj de zeci de ani, Traian Băsescu a trăit o idilă cu o tânără pe nume Elena, cea care a ratat ocazia de a deveni prima doamnă a României. Erau tineri, studenţi în Constanţa, ea în primul an la Biologie, el boboc la Marină. Cei doi s-au văzut pentru prima oară în cantina studenţească, iar apoi s-au îndrăgostit.

Totul s-a întâmplat în anul 1973. Prima iubită a lui Traian Băsescu a fost Elena Ştefan, cea care ulterior a ocupat funcţia de director al şcolii din Dragalina, Călăraşi. Povestea de dragoste a celor doi a început timid, el avea 22 de ani şi abia intrase la Institutul de Marină din Constanţa. Tot în anul I, dar la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, era şi Elena Ştefan, o frumoasă şatenă de vârstă apropiată cu a lui Traian, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, scrie libertatea. 

El îi făcea ei vizite dese la cămin. Elena Ştefan rememorează totul: “Ia uite! Aş fi putut să fiu prima doamnă azi! A fost primul meu iubit”, i-ar fi spus Elena, devenită între timp Vlăsceanu, unei prietene, arătându-i o fotografie din tinereţe, în care apăreau doi adolescenţi îndrăgostiţi. Priviţi în galeria foto!

La doi ani de atunci, Traian Băsescu s-a căsătorit cu Maria Băsescu. 

Unde a lucrat Maria Băsescu

Conform capital.ro, Maria Băsescu a fost casnică timp de 37 de ani. Într-un interviu acordat cu mai mulţi ani în urmă, Maria Băsescu recunoştea că regretă faptul că a ajuns casnică: „De 15 ani sunt casnică. Nu am fost aşa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soţul meu lucram în turism, pe Litoral. Şi imi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereţi. Am stat foarte mult singură. Regret ca n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitaţia. Oricum, acum e prea târziu. După o pauza de 15 ani e greu să-ţi reiei activitatea. Mi-am ieşit din mână, cum se spune.”

Maria Băsescu a avut totuşi un job, începând cu luna februarie 2017. Ea a ocupat postul de administrator al terenului agricol de 290 de hectare din comuna Nana deţinut de fiica sa, Ioana Băsescu, de profesie notar.

Foto: Libertatea, Facebook

Modifică Setările